Matti Vanhanen Eevassa: On asioita, joita en medialle anteeksi anna

Entinen pääministeri avautuu tuoreimmassa Eevassa tunnelmistaan, joita jatkuva esillä olo on jättänyt.

Matti Vanhasesta ilmestyy lokakuussa Eveliina Talvitien kirjoittama kirja Matti Vanhanen–Mies joka halusi olla asia. Kirjassa käydään läpi Vanhasen pääministerikautta ja sitä, minkälainen kuva Suomen silloisesta johtajasta välittyi kansalle.

Matti Vanhasen elämää riepoteltiin ankarasti lööpeissä viimeisten pääministerivuosien aikana ja miehen käymä oikeustaistelu yksityisyyden puolesta poiki monia lööppejä ja tuhansittain rivejä mediassa.

Eevan haastattelussa Vanhanen kertoo oikeusprosessin olleen ainoa vaihtoehto, jotta raja julkisen ja yksityisen välille saadaan vedettyä.

Media tunki itseään jopa sairaalavuoteelle asti, kun Vanhanen kärsi virtsakivitulehduksesta.

– Silloin sieppasi. Olinko julkista omaisuutta? Olisiko pitänyt tarjoutua, että tulkaa kuvaamaan leikkausta tai kiemurtelemaan kivun kanssa? Vanhanen kysyy lehdessä.

– Työssä menin usein kestämiseni äärirajoille ja päälle olisi pitänyt jaksaa kaiken nielevää julkisuutta. Rajan asettaminen oman elämäni ja isänmaan soturina toimimisen välillä oli vaikeaa. En missään nimessä ollut sinut julkisuuden kanssa ja helpoin ratkaisu oli yrittää pitää tiukkaa rajaa yksityisen ja julkisen minäni välillä.

Matti Vanhasen kanssa läheiseksi työtovereiksi kirjaprojektin myötä tullut Eveliina Talvitie kertoo haastattelussa ajan jättäneen jälkensä entiseen pääministeriin. Tämän myös Vanhanen tunnustaa.

– On asioita, joita en medialle anteeksi anna,

Lähde: Eeva

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat