Ruotsin kirjeenvaihtaja ihmeissään: Miksi maan koronatartuntojen puolittumisesta on vaiettu?

5:45
Kirjeenvaihtaja Jukka Lehto kertoo, miten Suomen ja Ruotsin väliset liikennerajoitukset näkyvät Ruotsissa.

Suomen kiristyneet matkustusrajoitukset eivät ole juurikaan näkyneet tai kuuluneet Ruotsissa, kertoo MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Jukka Lehto. Mutta myös toisesta merkittävästä käänteestä on länsinaapurissa oltu ihmeen hiljaa.

– Kun Ruotsissa kaksinkertaistuu koronatartunnat, siitä uutisoidaan, kun se puolittuu, niin ei. Pahimmillaan ollut 8000 tartuntaa päivässä, nyt ollaan oltu 4000-5000:n päivävauhdissa, Jukka Lehto kertoi MTV:n Uutisaamussa.

Lukema on toki yhä erittäin karmiva verrattuna Suomen tilanteeseen väkilukukin suhteutettuna, mutta kaikki merkit viittaavat siihen, että Ruotsissa tilanne otettiin joulupyhinä vihdoin tosissaan. Myös sairaalapotilaiden, tehohoidossa olevien sekä koronaan kuolleiden määrä on ollut laskussa, Lehto jatkaa.

 – Työpaikat ovat olleet nyt se suurin lähde, viikon kahden päästä nähdään, lähteekö se käyrä nousuun, Lehto maalailee.

Tukholman satamassa oli keskiviikkoaamuna hyvin hiljaista. Suomeen ei liiemmin ole matkustajaliikennettä, etenkin nyt, kun rajoituksia kiristettiin vain yhteiskunnan kannalta merkittävään työpaikkaliikenteeseen 30 päivän ajaksi korona- sekä koronamuunnostartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Kirjeenvaihtaja Lehto kertoo videolla, mihin Suomeen sidoksissa olevaan kansanryhmään rajoitukset osuvat erityisesti. "Heitä aika paljon tässä kulkee, nyt ovet ovat menneet kiinni".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja