Matkustusrajoitukset kiristyivät, kaupunginjohtajalta osuva vertaus Tornion ja Haaparannan arjen mullistukseen: "Sama kun laitettaisiin Aurajoen kohdalta poikki"

2:10
Näin Torniossa suhtauduttiin matkustusrajoiusten kiristymiseen heti keskiviikkoaamusta:

Entistä tiukemmat maahantulorajoitukset ovat astuneet Suomessa voimaan. Seuraavan 30 vuorokauden vain välttämätön työmatkaliikenne on sallittu Suomeen Schengen-maista.

Pääkaupunkiseudun lisäksi muutos näkynee dramaattisimmin Pohjois-Suomen länsirajalla, jossa etenkin Tornion ja Haaparannan välinen liikenne tyrehtyy melkoisesti. Millainen vaikutus matkustusrajoituksella on torniolaisten elämään?

– Sama kun laitettaisiin Aurajoen kohdalta poikki (palvelut ynnä muut), Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen vertasi osuvasti tilannetta Turkuun, jota Tornion ja Haaparannan tapaan halkoo myös joki.

Nousiaisen mukaan käytännössä kaikilla torniolaisilla on asiaa Haaparannan puolelle palveluiden, työpaikkojen ja perheen takia. Hän pitää hallituksen toimia silti välttämättöminä.

– Kyllä tämä ääritoimi on, mutta varmasti pystytään ehkäisemään taudin kulkemista yli rajan. Olemme hyväksyneet ja käyneet läpi haaparantalaisten kanssa läpi. Kovat toimenpiteet, mutta toivottavasti päästään rokotusvaiheeseen ja elämä jatkuu.

Ainakin aamulla liikenne oli Nousiaisen tietojen mukaan jo huomattavasti edellispäiviä hiljaisempaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja