Mainos

Matkustajakone syöksyi maahan Indonesiassa

Indonesialainen matkustajakone iskeytyi tiheään asutetulle alueelle pian nousunsa jälkeen.

Liki 150 ihmistä on kuollut, kun matkustajakone syöksyi asutusalueelle Medanissa Pohjois-Sumatralla Indonesiassa varhain aamulla Suomen aikaa.

Turmasta selvisi viranomaisten mukaan 13 matkustajaa. Kaikki selviytyjät istuivat koneen peräosassa.

Mandala Airlines -lentoyhtiön Boeing 737-200-koneessa oli 112 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Kone syöksyi maahan kohta sen jälkeen kun se oli noussut ilmaan Medanin lentokentältä.

-Kone ehti jo nousta, mutta sitten se alkoi täristä voimakkaasti ja kaartoi vasemmalla. Sitten pamahti ja valtava tulipallo syöksyi kohti koneen takaosaa, turmasta selvinnyt Rohadi Sitepu kertoi Metro Television -kanavan haastattelussa sairaalavuoteeltaan.

-Meidän puoleltamme konetta selvisi ehkäpä kymmenen ihmistä. Monilla oli vaikeita vammoja, mutta Jumalan kiitos, he onnistuivat pakenemaan. Sitepu jatkoi.

Koneen putoamispaikalla maassa oli täysi kaaos. Vilkkaalle esikaupunkialueelle syöksynyt kone sytytti tuleen taloja, autoja ja moottoripyöriä. Tulipalojen keskellä juoksi paniikissa olevia ihmisiä, jotka huusivat kuolleiden läheisiensä nimiä. Viranomaisten mukaan maassa kuoli ainakin 39 ihmistä.

-Tulin paikalle noin kymmenen minuuttia onnettomuuden jälkeen. Kaikkialla oli palavia ruumiita. Kymmenkunta taloa oli tulessa kuten myös viisi tai kuusi minibussia. Kone oli hajonnut kappaleiksi ja vain sen pyrstö näkyi, kertoi paikalle ensimmäisten joukossa tullut paikallinen toimittaja uutistoimisto Reutersille.

Kuolleiden joukossa olivat myös Pohjois-Sumatran entinen ja nykyinen kuvernööri.

Onnettomuuden syystä ei ole esitetty arvailuja. Sää onnettomuushetkellä oli hyvä. Turmakone oli rakennettu vuonna 1981, mutta sillä olisi ollut vielä kahdeksan vuotta käyttöaikaa jäljellä. Mandala Airlines puolestaan on Indonesian vanhimpia yksityisiä lentoyhtiöitä.

Medanin lentokenttä kuuluu Indonesian vilkkaimpiin. Kenttää ei suljettu turman vuoksi, vaan lennot jatkuivat.

Indonesian pahin lento-onnettomuus sattui syyskuussa 1997, kun matkustajakone törmäsi vuoreen lähellä Medania. Turmassa kuoli 222 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä.

(MTV3-STT-Reuters-Reuters)

(Seitsemän uutiset 05.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.