Mainos

Massakuolemia myös vesillä - kuolleita kaloja huuhtoutunut rannoille valtavina lauttoina

Kuolleiden lintujen lisäksi lukuisat kuolleet kalat ovat askarruttaneet eri puolella maailmaa.

Viimeisen viikon aikana muun muassa Yhdysvalloissa ja Uudessa-Seelannissa rannoille on huuhtoutunut suuri määrä kuolleita kaloja

Yhdysvalloissa Arkansasjoesta on löytynyt kuolleena arvioiden mukaan noin 80 000 - 100 000 kalaa. Kalat havaittiin joessa kuolleena jo viime viikon torstaina, vain päivää ennen ensimmäisiä mystisiä lintukuolemia, kertoo Msnbc.

Valtaosa Arkansasjoesta kuolleena löydetyistä kaloista kuuluu rumpukalojen sukuun. Koska valtaosa kuolleena löydetyistä kaloista on samaa lajia, epäilevät viranomaiset kalojen kuolleen johonkin sairauteen. Tarkan kuolinsyyn selvittäminen kestää arviolta kuukauden.

Uudessa-Seelannissa havaittiin puolestaan satoja kuolleita napsijoita toissapäivänä. (WA Today)

Uudessa-Seelannissa lomailijat ja paikalliset asukkaat ovat puolestaan kauhistelleet rantavesissä kelluneita kuolleita napsijakaloja.

Silminnäkijähavaintojen mukaan kaloja on kellunut suurina lauttoina pitkin rantoja.

- Aluksi ajattelimme, että jippii, ilmaista ruokaa, mutta kalojen silmät olivat todella lasittuneet ja niistä näki kuinka linnut olivat käyneet syömässä niitä. Monilla kaloista ei ollut enää lainkaan silmiä, Little Bayssa asuva Charlotte Pearsall kuvailee WA Today -lehden nettisivuilla.

Kuolleet kalat havaittiin Uudessa-Seelannissa toissapäivänä. Maan kalastusviranomaiset selvittävät parhaillaan kalojen kuolinsyytä.

Arvioiden mukaan kalat olisivat saattaneet kuolla sääolosuhteiden takia nälkään, mutta kalat nähnyt Pearsall ei usko selitystä. Hänen mukaansa valtaosa kuolleista kaloista oli kookkaita ja ravitun näköisiä.

(MTV3)

Lue myös Msnbcja WA today

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.