Mainos

Martti Ahtisaari: Helsinki Kosovon rauhankokouspaikaksi

Presidentti Martti Ahtisaari tarjoaa jo tässä vaiheessa Helsinkiä mahdollisen Kosovon rauhankokouksen kokouspaikaksi, jos rauhanneuvottelut ajoittuvat Suomen EU-puheenjohtajuuskaudelleen.

MTV3:n uutisille myöntämässään haastattelussa Ahtisaari uskoo, että mahdollisen rauhan avaimet ovat pitkälti Venäjän käsissä. Mahdolliseen toiseen virkakauteen Ahtisaari aikoo ottaa kantaa ensi viikolta palattuaan Yhdysvaltain-matkaltaan.

Ahtisaari oudoksuu puheita Rehnistä Kosovonvälittäjänä

Presidentti Martti Ahtisaari kummeksuu puheita YK:n Bosnian-lähettiläs Elisabeth Rehnin nimittämisestä myös maailmanjärjestön Kosovonlähettilääksi.
-Olisin hiukan hämmästynyt jos esitettäisiin Rehniä, sillä hänen työnsä on vielä pahasti kesken Bosnia-Hertsegovinassa, sanoi Ahtisaari. Presidentti pääsee matkallaan Yhdysvaltoihin keskustelemaan asiasta YK:n pääsihteeri Kofi Annanin kanssa.

Ahtisaari totesi myös, että Suomessa on varauduttava ottamaan vastaan paljon suurempi määrä pakolaisia Kosovosta kuin on alun perin ollut puhe. YK on jo ilmoittanut, että pakolaisia on alettava siirtää pois alueelta.

Suomi on ilmoittanut olevansa valmis ottamaan vastaan ensivaiheessa tuhat pakolaista, mutta määrä voidaan nostaa 10 000:n asti.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.