Mainos

Marokossa pohditaan laitonta muuttovirtaa

Marokon konferenssissa yritetään keksiä, miten voitaisiin parantaa afrikkalaisten elinoloja ja ehkäistä siirtolaisvirtaa. Erkki Tuomioja on yksi puhujista.

Lähes 60 Euroopan ja Afrikan maan ministerit ovat kokoontuneet Marokkoon keskustelemaan laittomasta siirtolaisuudesta Afrikasta Eurooppaan. Euroopan unioni on mukana kaksipäiväisen konferenssin järjestämisessä, ja yhtenä kokouksen puheenjohtajana on Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Kokouksessa on määrä hyväksyä erityinen julistus sekä toimintaohjelma. Tavoitteena on sopia toimista, joilla pystyttäisiin parantamaan oloja Afrikan maissa ja näin hillitsemään maastamuuttoa. Kokoukseen osallistuu myös edustajia yli kymmenestä kansainvälisestä järjestöstä.

Pelkästään Espanjan Kanariansaarille tullut viiden kuukauden kuluessa noin 9000 laitonta maahantulijaa Afrikasta. EU on aloittanut ilma- ja meripartioinnin Länsi-Afrikan rannikolla laittomien siirtolaisten tulon estämiseksi. Poliisit eivät kuitenkaan voi pysäyttää ihmisiä, jotka yrittävät epätoivoisesti parantaa elinmahdollisuuksiaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.