Markku Kanerva löysi Huuhkajien suorituksesta listan kehityskohteita – "Se oli meidän huonouttamme"

Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva löysi listan kehityskohtia 2-2-tasapeliin päättyneen Bosnia-Hertsegovinaa vastaan pelatun MM-karsintaottelun jälkeen.

Suomi joutui takaa-ajoasemaan toisella puoliajalla, kun vierailijat saivat rangaistuspotkun. Jesse Joronen torjui Miralem Pjanicin ensimmäisen yrityksen, mutta Pjanic latoi irtopallon varmasti verkkoon.

Kanerva harmitteli rangaistuspotkuun johtanutta tilannetta.

– Jouduimme vähän yllättäen tappiolle. Se pilkkutilanne tuli vähän ei mistään. Pääsimme siitä hyvin nousemaan johtoasemaan, mutta valitettavasti ei pystytty pitämään johtoa loppuun asti, Kanerva totesi lehdistötilaisuudessa.

Huuhkajat-puolustus joutui toisella jaksolla useampaan otteeseen kovan paineen alle omalla puolustusalueella. Osa vaarallisista hyökkäyksistä johtui täysin Huuhkajien omista virheistä. Monet epäonnistuneet purkuyritykset tuottivat useita kiperiä tilanteita Suomen puolustuspäätyyn.

– Emme saaneet purkuja aikaan, eikä palloja haltuun. Kyllä se enemmän meidän huonouttamme oli, että huonoja purkuja tuli. Siinä pitää skarpata jatkossa, Kanerva painottaa.

Kehityskohteita löytyi myös Huuhkajien hyökkäyspelaamisesta. Kanerva harmitteli, ettei kolmen topparin linjalla pelannut Suomi kyennyt hyödyntämään laidassa pelanneita Nikolai Alhoa ja Nicholas Hämäläistä tarpeeksi hyvin.

– Usein meidän wingbackit olivat pelattavissa. Meidän olisi pitänyt useammin löytää heidät, jolloin olisimme saaneet painopisteen vaihdettua ja viimeiseen linjaan haastamaan. Se on yksi kehityskohde.

Lue myös:

    Uusimmat