Mainos

Markka murtautui ulos kapeasta ERM-valuuttaputkesta

Suomen Pankki muutti valuutta-politiikkansa linjaa ja antoi markan vahvistua tänään rajusti suhteessa Saksan markkaan.

Suomen markan kurssi Saksan markkaa vastaan nousi tänään viisi penniä. D-markka noteerattiin Helsingissä 2,9300 markaksi, kun Saksan markan noteeraus perjantaina oli 2,9800 markkaa.

Euroopan valuuttajärjestelmän ecua vastaan markan kurssi nousi 9,1 penniä. Ecu-kori noteerattiin tänään 5,72947 markaksi, kun ecun noteeraus perjantaina oli 5,82052 markkaa. Yhdysvaltain dollarin noteeraus laski tänään Helsingissä 4,7734 markasta 4,7548 markkaan.

Valuuttakauppiaiden mukaan kiinnostus markkaan oli tänään tuntuvaa. Osasyynä oli se, että vientiyritykset vaihtoivat valuuttasaataviaan markoiksi kurssitappioiden välttämiseksi. Markan vahvistuminen johtui osittain myös siitä, että Suomen Pankki muutti tänään valuuttapolitiikan linjaansa ja antoi markan kurssin hakea tasonsa aiempaa vapaammin.

Suomen Pankki ei nyt vakauttanut markan kurssikehitystä omilla valuuttakaupoilla kuten viime viikolla suurten markkasijoitusten virratessa Suomeen. Sen seurauksena kurssivaihtelut olivat voimakkaampia kuin viime viikolla ja markka vahvistui. Pankinjohtaja Matti Vanhalan mukaan keskuspankki salli vähän enemmän kurssiliikettä kuin aiemmin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.