Mainos

Marketteja rakennetaan ennätystahtia lamasta huolimatta

Suuret kauppaketjut pitävät investoinneillaan nyt rakennusalan pyörät pyörimässä. Jopa puolet Suomessa käynnissä olevista isoista rakennusurakoista on kauppojen hankkeita.

S-ryhmä on rakentanut tänä vuonna ennätystahtia ja pääjohtaja Arto Hiltusen mukaan investoinnit jatkuvat vilkkaina.

- Kyllä Suomi tarvitsee kaupan investointeja ja palveluita. Meillä on kyllä tahtotila jatkaa investointitahtia suurin piirtein tällä alkuvuoden tahdilla.

Myös Kesko rakentaa ensi vuonna viisitoista isoa markettia.

- Meidän investoinnit ovat edelleen varsin korkealla tasolla. Me teemme kauppapaikkainvestointeja 25-30 vuoden horisontilla, niitä ei silloin tehdä yhtä suhdannetta tai suhdannesykliä varten, sanoo Keskon talousjohtaja Arja Talma.

Talouskriisi on pannut jäihin useita kauppahankkeita, mutta kahdella suurella kassassa riittää rahaa.

- Tällaiset ajat osaltaan antavat myös mahdollisuuksia investoida, sillä hyvien kauppapaikkojen saanti on osittain parempaa ja myös rakennuskustannukset alhaisemmat, kiteyttää Talma.

Uudet kaupat keskustoihin

Sekä S-ryhmä että Kesko pitävät selvänä, että kauppoja rakennetaan sinne, missä ihmiset ovat eli kaupunkien keskustoihin.

- Kyllä ympäristönäkökulmat ovat todella tärkeitä ja toisaalta palvelujen saatavuus. Kyllä tällaisen ehjän yhdyskuntarakenteen säilyttäminen on myös kaupalle erittäin tärkeä asia, toteaa S-ryhmän Hiltunen.

Julkisuutta ovat hallinneet Ideaparkit, mutta kaupan todella isoja rakentajia taajamien ulkopuoliset liikepaikat eivät innosta.

- Jos katsotaan toteutuneita hankkeita, erityisesti S-ryhmän osalta, niin me olemme todella satsanneet näihin kaupunkikeskustoihin ja kaavoituksen mukaisiin ratkaisuihin. Emme ole lähteneet pelisääntöjä muuttamaan, Hiltunen painottaa.

Hiltuselle on erityisen tärkeää, että uuteen Prismaan voi Helsingissä päästä vaikka metrolla.

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 13.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.