Marja-aroniapiirakka

Mehevä piirakka syntyy Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinasta ja marja-aronian marjoista.

Pyöreä Piirakkataikina on rypsiöljyllä leivottu, valmiiksi pyöreän muotoinen laktoositon taikinapohja. Se on helppo painella pyöreään vuokaan. Vuokaa ei tarvitse edes voidella, lisää vain täyte ja paista uunissa

Täytteeksi on otettu nyt runsaasti saatavilla olevaa marja-aroniaa, tarkista että tunnet piha(aita)pensaasi marjan oikein

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte:
3 dl marja-aronian marjoja
1tlk sitruunarahkaa (200 g)
1 dl (kevyt)kermaa
2 kananmunaa
1dl appelsiini- tai sitrushilloa tai –marmeladia

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle puhdistetut marjat. Sekoita rahkaan kerma, munat ja appelsiinihillo. Kaada seos marjojen päälle.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Jos marja-aroniaa ei ole, tee herukoilla, karviaisilla, karhunvatuilla tms. marjoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat