Mari täytti 35 vuotta ja havahtui siihen, että mahdollisuus vanhemmuudesta voi mennä ohi – millaisia ovat sinkkunaisen mahdollisuudet tulla äidiksi?

Moni hakee apua hedelmöityshoidoista 2:34
Moni hakee apua lapsettomuuteen hedelmöityshoidoista. Katso videolta, millaisiin kustannuksiin hoitojen suhteen kannattaa varautua.

Äitienpäivää vietetään jälleen sunnuntaina 14.5. Monelle se on ilon päivä, mutta toisille se on kipeä muistutus toteutumattomasta haaveesta. Haaveesta olla äiti. Lapsettomuuden taustalla voivat olla lääketieteelliset syyt tai lapsettomuus voi johtua myös elämäntilanteesta. Äidiksi haluava sinkku Mari Suonto selvitti, miten eri reittejä 2020-luvun Suomessa voi tulla äidiksi.

Lapsettomien lauantaita vietetään 13.5.2023, päivää ennen äitienpäivää.

Mari Suonto havahtui 35 vuotta täytettyään, että mahdollisuus tulla äidiksi saattaa mennä häneltä kokonaan ohi, jos hän ei tee asialle mitään. Hän alkoi selvittää, millaisia mahdollisuuksia hänellä, kolmekymppisellä sinkkunaisella, on tulla äidiksi. 

– Olen hyvin ihanasta ydinperheestä. Se skeema on todella vahva mun päässä. Kyllä se herättää surua ja luopumista ja pelkoa ulosjäämisestä jostain ihan perustavaa laatua olevasta kokemuksesta, jos ei tulekaan äidiksi. Jos ei löydä kumppania, jääkö syrjään? Siksi ydinperheajatusta pitää myös haastaa, Suonto toteaa.

Suonto teki aiheesta audiodokumentti-sarjan, jossa hän hän selvitti eri vaihtoehtoja lapsettomuushoidoista vapaaehtoiseen lapsettomuuteen.

– Vaikuttaa siltä, että monia reittejä voi päästä onnelliseen lopputulokseen. Mikään vaihtoehto ei vaikuta kauhean helpolta. Ehkä sinkkunaisena suoraviivaisinta on se, että yrittää yksin. Mun kannalta vaikeimmalta vaikutti yksin adoptoiminen. Siinä on aika tiukat kriteerit. Yksin hakevat eivät ole kärkisijoilla, Suonto pohtii.

Moni hakee apua lapsettomuuteen hedelmöityshoidoista. Katso yllä olevalta videolta, millaisiin kustannuksiin hoitojen suhteen kannattaa varautua.

Alla olevalta videolta voit katsoa Mari Suonton haastattelun kokonaisuudessaan.

Audiodokumentaristi Mari Suonto tutki eri reittejä tulla äidiksi 8:30
Katso videolta, millaisia terveisiä äitiyshaaveiden kanssa kipuileva Mari Suonto haluaa lähettää vastaavassa tilanteessa olevalle.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat