Mari Sarolahti

Huomenta Suomen Mari Sarolahti heräilee arkiaamuisin kolmen aikaan töihin. Ajankohtaisten uutisaiheiden lisäksi mielessä pyörii jo tuleva kesä, joka tulee kulumaan aamulähetysten tuottajan tehtävissä. Veneily ja mökkeily jäävät tänä suvena vähemmälle, mutta siitä viis! Vapaa-aikaa Mari viettää kotosalla, 25 minuutin päässä MTV:stä. Omakotitalo metsän keskellä tarjoaa hiljaisuutta, rauhaa ja hyötyliikuntaa. Tyyliltään Marin koti on retrohenkinen: 50-ja 60-luvun huonekalut, valaisimet ja astiat ovat olleet keräilykohteena jo vuosia. Vanhoissa tavaroissa kiehtoo erityisesti laatu: huonekalut ovat puuta eivätkä pinnoitettua lastulevyä ja niiden verhoilu tai pintakäsittelykin kannattaa. Lisäksi vanhat tavarat ovat yksilöllisiä ja sopivat parhaiten tyylinsäkin puolesta vanhaan taloon. Väheksyä ei sovi myöskään sitä löytämisen iloa, joka syntyy isovanhempien ullakolla, kirpputorilla, huutokaupassa tai antiikkiliikkeessä kun se oikea kapine tulee vastaan...

Nimi: Mari Sarolahti

Ikä: 33 vuotta

Perheen koko: 2 aikuista ja koira

Unelmakoti:Nykyinen koti on melkein unelmakoti. Napakymppi olisi omakotitalo meren rannalla tai edes joen partaalla - kaipaan vettä!

Mikä kotona ärsyttää:Jos ei ole ehtinyt siivota...joskus sattuu sellaistakin.Rakkain huonekalu:

Sänky! Se on juuri minua varten tehty, mittojen mukaan. Nukun usein päiväunia ja olen vakuuttunut siitä, että siesta on yksi ihmiskunnan suurista keksinnöistä.

Mieluisin paikka kotona:

Keittiö, jonka yhteydessä on ruokailutila. Vieraatkin viihtyvät parhaiten siellä eivätkä hätistelemälläkään siirry olohuoneen puolelle.

Kodin parhaat värit:

Perusväritys on rauhallinen musta-harmaa-valkoinen. Niihin on helppo lisätä potkua tehosteväreillä, joita vaihdan vuodenajasta toiseen.Nyt olohuoneessa on lämpöiset appelsiinin ja sahramin sävyt.

Mihin käyttäisit remonttireiskaa?

Pihatyöt painavat kohta päälle! Keväällä pitäisi perustaa uusi nurmikko, rakentaa aita tontin ympäri, maalata pihavaja...Eniten käyttämäsi ruoanlaittoväline:

Aasialaistyylistä ruokaa syntyy kätevimmin sähköwokilla ja riisikeittimellä. Muutoin ei ole valurautapannun voittanutta!Miltä kotonasi tuoksuu?

Arkisin aika mitäänsanomattomalta, kun ei ehdi kokkailla tai leipoa. Viikonloppuisin tuoksuu paremmalta.

Siivousvinkkisi: Siivoa aina kun ehdit ja jaksat. Näin homma pysyy jotensakin hallinnassa.Pakkomielteesi pyykinkäsittelyssä:Pyykkikone pyörimään aina kun likapyykkiä on täysi koneellinen!

Lempiruokasi:

Kunnon kotiruoka makkarasopasta karjalanpaistiin on ihanaa. Kesällä ruokavalio on kasvisvoittoisempi kuin talvella - en voi vastustaa tuoreita kotimaisia kasviksia, juureksia, yrttejä...Olen myös innostunut tulisen maukkaasta thairuoasta.Juomasuosituksesi:

Olen maitotyttö! Kevytmaitoa juon päivittäin ja aamuisin nautin eväänä erilaisia valmiiksipakattuja maitojuomia (kaakaot, pirtelöt, juotavat jugurtit). Toki aamuisin tulee litkittyä kahviakin! Seuraavan reseptin kanssa menisi kivennäisvesi, lager -tyyppinen olut tai kuiva valkoviini.

Paras reseptisi: Kerään keittokirjoja ja reseptejä, niitä on hyllyllinen keittiössämme. Ruoanlaitto painottuu kahden aikuisen taloudessa viikonloppuun, arkisin syömme töissä ja iltaisin tulee laitettua pikaista pikkupurtavaa. Tässä tulee kanawraps -ohje, pikaruokaa parhaimmillaan, kevyttä ja nopeaa. Moni vierastaa broilerijauhelihaa sen harmaan ulkomuodon vuoksi, mutta aivan turhaan!

Tarvitset: - 1 paketti vakuumipakattuja maissitortilloja- n. 300 g broilerijauhelihaa- öljyä paistamiseen- Hot curry paste -tahnaa- Chicken mae praenom -kastiketta ( myös Sweet chili sauce käy )- creme fraichea tai kermaviiliä- vihreää täytteeksi esim. jäävuorisalaattia, kirsikkatomaatteja, salaattisipulia

Laita lätyt lämpiämään uuniin pakkauksen ohjeen mukaisesti. Paista jauheliha kevyesti öljytyllä pannulla, mausta liha currytahnalla.

Pese ja suikaloi kasvikset. Lataa pari ruokalusikallista lihaa lätylle, päälle thaimaalaista kanakastiketta tai makeaa chilikastiketta maun mukaan.

Lisää hyppysellinen salaattia, sipulia, tomaattia ja päälle creme fraichea. Rullaa kasaan ja nauti!

(MTV3i)

Lue myös:

    Uusimmat