Mainos

Mantereen ja Ahvenanmaan välille verovapaa myynti

Tämän vuoden maaliskuun alusta alkaen Manner-Suomen ja Ahvenanmaan välillä voi harjoittaa verovapaata myyntiä. Ålands turistförbundin puheenjohtaja Lasse Wiklöf kertoi Matka 97 -messuilla, että Ahvenanmaalla on tänä vuonna erityisen hyvä syy tehostaa toimintaa kotimaan markkinoilla.

-Suomen EU-jäsenyysneuvottelijat Brysselissä onnistuivat ratkaisemaan kaikki Ahvenmaata koskevat integraatiotoiveet. Ahvenanmaan liikenne voi säilyttää verovapaan myynnin kesäkuun 1999 jälkeenkin. Mutta jo tämän vuoden maaliskuun alusta lähtien verovapaata myyntiä voi harjoittaa myös Ahvenanmaan ja manner-Suomen välillä, Wiklöf sanoi.

Viime vuonna Ahvenanmaalle saapui matkustajalaivoilla ja lentokoneilla noin 235 000 mannersuomalaista. Lisäksi noin 50 000 matkailijaa tuli maihin omilla veneillä.

Valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Sasi (kok.) kertoi, että manner-Suomen ja Ahvenanmaan välillä säilyy taxfree-myynti kesäkuun 1999 jälkeenkin, vaikka se poistuisikin Suomen ja Ruotsin välisestä liikenteestä. Matkailija saa tuoda verovapaasti 1 100 markan arvosta tavaraa.

Sasi mainitsi, että vienti mantereelta Ahvenanmaalle on verovapaata, mutta tuonti Ahvenanmaalta on verollista, mm. arvonlisävero peritään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.