Malttia liikenteeseen - tänään luvassa lisää lunta

Matalapaineen osakeskus liikkuu tänään Suomen etelärannikkoa pitkin kohti itää. Se tarkoittaa, että lunta on luvassa. Tiistaina ja keskiviikkona on poutaisempaa.

Yön aikana lännestä leviää lumisade itään päin. Idän ja pohjoisen lumikuurot ovat heikentyneet, ja selkeille alueille on tulossa hyvin kylmä yö.

Tänään aamulla maan etelä- ja keskiosassa pyryttää lunta monin paikoin. Sadealueen etureuna kulkee suurinpiirtein Vaasan seudulta kohti Keski-Suomea kaakon suuntaan. Rajan eteläpuolella ajokeli on huono. Idässä ja pohjoisessa on poutaa ja pakkasta yli 10 astetta.

Päivällä maan etelä- ja keskiosassa tulee edelleen lunta, myös ajokeli jatkuu huonona. Maan keskivaiheilla on aurinkoisempi vyöhyke. Lämpötilat ovat päivällä nollan vaiheilla, ehkä hieman myös pakkasen puolella.

Pohjoisessa tulee tänään paikoin joitain lumikuuroja, lämpötilat pysyvät päivällä hieman pakkasen puolella.

Tiistain vastaisen yön aikana sää muuttuu poutaisemmaksi, kun matalapaineen keskus siirtyy Suomen itäpuolelle. Tiistaina tulee vielä joitain lumikuuroja, mutta sää on kuitenkin poutaisempaa kuin tänään päivällä. Edelleen pohjoisesta virtaa kylmää ilmaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat