Malesian GP:n topit ja flopit: Pereziltä ikimuistoinen suoritus

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Malesian GP:n topit ja flopit.

1. Sergio Perez
Sergio Perez murtautui F1-sarjan kiinnostavimpien kuljettajien joukkoon ikimuistoisella ajosuorituksellaan. Juuri tällä tavalla kuljettajan pitääkin tehdä läpimurtonsa: hyödyntää epävakaisen kelin luomat mahdollisuudet ja ottaa autostaan irti jopa enemmän vauhtia kuin siinä pitäisi olla.

2. Sauber-tallin kykyjenetsintä
Sauber-talli on ennakkoluulottomasti tarjonnut F1-debyytin usealle nuorelle lahjakkuudelle. Sergio Perez on tallin uusin löytö. Sauberilla ovat debytoineet myös Kimi Räikkönen ja Felipe Massa (joka nykyään on tosin entinen lahjakkuus) sekä BMW Sauberin aikaan Sebastian Vettel.

3. Fernando Alonso
Alonso osoitti Malesiassa, että virheettömyydellä voi voittaa, vaikkei olisi läheskään nopeinta autoa.

4. Valtteri Bottas
Bottaksen hieno debyytti Williamsin treenikuljettajana pantiin laajasti merkille varikolla. Kisakuski Pastor Maldonado jäi kierrosajoissa heti taakse.

5. MM-sarjan yllätyksellinen tilanne
MM-pistetilanne on todella mielenkiintoista luettavaa kahden osakilpailun jälkeen: Alonso, Hamilton, Button, Webber, Perez, Vettel, Räikkönen...

1. Voiton karkaaminen Pereziltä
Sergio Perezin voitto olisi ollut F1-sarjan suurin yllätysvoitto sitten Monacon GP:n 1996, jolloin Olivier Panis ajoi ykköseksi Ligierillä. Nyt yllätysvoitto kaatui pariin räikeään virheeseen. Lopussa sattunut ajovirhe oli ymmärrettävä, mutta eniten jäi ihmetyttämään, miksi Sauber hukkasi 6 sekuntia vaihtamalla Perezille liian myöhään kuivan kelin renkaat. Sauber olisi voinut toimia täysin riskittömästi ottamalla Perezin varikolle Alonson perässä, mutta jostain syystä talli ajatti Pereziä yhden kierroksen selvästi hitaammilla renkailla.

2. Romain Grosjean
Grosjeanin kahden kisan saldo: kaksi kolaria, 4 ajettua kierrosta. Pelkällä aika-ajovauhdilla ei kerätä MM-pisteitä.

3. Felipe Massa
Tallikaveri ajaa voitosta ja Massa 15. sijasta. Nyt tarvitaan Ferrarilta nopeaa liikettä, jotta saadaan Perez pikaisesti Massan tilalle.

4. Mercedes
Varikolla on kohistu koko alkukausi Mersun innovatiivisesta F-putkesta, mutta eipä siitä Mersusta kannata paljon puhua, kun tallilla on kasassa vain yksi piste.

5. Caterham
Mike Gascoyne lupaili Caterhamin avaavan pistetilinsä Malesian GP:ssä, mutta eihän vauhti riittänyt lähellekään pistetaistoa, vaikka keli olisi tarjonnut ties minkälaiset yllätysmahdollisuudet. Tallin suoritukset radalla eivät nyt vastaa puheita.

Lue myös:

    Uusimmat