Mainos

Malbec on grilliruokien erinomainen kumppani

Malbec-rypäle tunnetaan argentiinalaisten viinien rypäleenä. Sen alkuperä on Ranskassa, jossa sitä viljellään vielä pieniä määriä Cahorsin alueella.

Malbec viihtyy lämpimässä, aurinkoisessa ilmastossa, joten se onkin kotiutunut hyvin Argentiinan Andien juurelle ja rinteille. Osa viinitarhoista sijaitsee rinteillä 300-2400 metriä merenpinnan yläpuolella, jossa päivät on lämpimiä ja yöt viileitä. Tämä suosiollinen lämpötilan vaihtelu antaa rypäleille runsaasti aromeja ja hedelmäisyyttä, mutta ei tee niistä liian latteita.

Vaniljaa, vadelmaa, luumua...

Merkittävimmät tuotantoalueet ovat Mendoza ja San Juan. Malbec-rypälettä viljellään jonkin verran myös muissa uuden maailman viinmaissa, kuten Chile, Australia ja USA.

Malbec tuottaa ohutkuorisia, tummia rypäleitä, joista saadaan melko runsaita ja pehmeätanniinisia viinejä. Malbec kestää hyvin tynnyrikypsytystä, joten sen maussa on usein vaniljan ja nahkan aromeja. Muita viinin tyypillisiä aromeja ovat karhunvatukka, vadelma, luumu ja mausteisuus.

Täydelliset grilliviinit

Parhaimmillaan Malbec-viinit ovat tumman lihan kumppanina, kuten grilliliha, lammas, riista ja pataruuat.

Kesän grilliviiniksi suosittelemme Graffigna Malbec -viiniä, jota saa myös kätevässä hanapakkauksessa. Viini on täyteläinen, pehmeä, kypsän hedelmäinen ja kevyesti tamminen.

Pullon hinta Alkossa 7,88 €
Hanapakkaus 3 l Alkossa 25,70 €

Graffigna Centenario Malbec on viinitalon ylempää sarjaa, jossa rypäleet on poimittu tarkemmin valituilta alueilta. Viini on myynnissä Alkon tilausvalikoimassa

Pullon hinta 9,20 €.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.