Mainos

Makasiinien palo saattoi olla vahinko

Törkeänä tuhotyönä tutkittu palo syttyikin ehkä vahingossa. Mitään merkkejä sytytysnesteiden käytöstä ei ole löytynyt.

Tulipalo Helsingin vanhoilla VR:n makasiineilla saattoi syttyä tahattomasti. Helsingin poliisin mukaan palopaikalta ei ole löytynyt merkkejä sytytysnesteiden käytöstä. Sitä paitsi tulipalo syttyi paikassa, johon on vaikea päästä ja joka on vaikeasti sytytettävissä.

Tulipalo myös kyti tuntikausia ennen varsinaista roihahtamista. Kytemisestä tiedettiin jo tutkimusten varhaisessa vaiheessa, mutta siitä ei ole kerrottu aiemmin, koska kuulustelut ovat olleet käynnissä.

Kytöpalon aiheuttajana voi olla esimerkiksi sähkö, tupakointi tai pienet ilotulitteet. Sähköpalon mahdollisuus on kyetty sulkemaan lähes kokonaan pois makasiinien palon teknisissä tutkimuksissa.

Tulipalo sai poliisin mukaan alkunsa makasiinien itäisessä päädyssä, joka on yhä pystyssä nykyisen rakennustyömaan laidalla. Syttymispaikka oli väliseinällä muusta rakennuksesta eristetty tila. Tarkkaa syttymispaikkaa ei vielä kerrota tutkinnallisista syistä.

Ei yhteyttä vapun mellakointiin

VR:n vanha makasiini paloi toukokuun alussa. Palon epäiltiin liittyvän vapun mellakointiin makasiinien luona. Rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan tutkimuksissa ei ole ilmennyt yhteyttä tapausten välillä.

Poliisi tutkii tapausta yhä törkeänä tuhotyönä, vaikka makasiinien palon aiheuttajalla tai aiheuttajilla ei olisikaan ollut aikomusta polttaa rakennusta. Nimikkeenä voisi Tolvasen mukaan olla myös tapaturma, joka on rikosoikeuden ulkopuolella.

- Mutta koska meiltä puuttuu vielä epäiltyjen lausunto, tapaus on yhä törkeä tuhotyö. Epäiltyjen kuulustelut jatkuvat. Joukko on saatu rajattua, eikä se ole kovin iso, sanoo Tolvanen.

Poliisi on tutkimuksissaan puhuttanut ja kuulustellut satoja ihmisiä. Selvityksissä on myös käytetty runsaasti valvontakameroiden ja yksityishenkilöiden kuvamateriaalia.

Poliisi kaipaa edelleen silminnäkijöiden yhteydenottoja virka-aikana numeroon (09) 189 5327 ja muuna aikana (09) 189 4002. Poliisia kiinnostavat useat tunnit ennen palon havaitsemista. Hälytyskeskus sai ilmoituksen savuavasta makasiinirakennuksesta kello 19.50.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.