Mainos

Maikkarille kirjeenvaihtaja Moskovaan

Suomen Tietotoimisto ja MTV3 saavat Moskovaan yhteisen kirjeenvaihtajan. Päätoimittajat korostavat oman Venäjän-toimittajan merkitystä erityisesti ensi kevään presidentinvaaleja silmällä pitäen.

STT Suomen Tietotoimisto ja MTV3 lähettävät yhteisen kirjeenvaihtajan Venäjälle. Moskovan asemapaikassa aloittaa ensi vuoden alusta yhteiskuntatieteiden maisteri Mirja Sipinen, 29.

Sipinen on työskennellyt MTV:n 45 minuuttia -ohjelmassa, MTV3:n uutisissa ja Aamulehdessä.

- Venäjä muuttuu nopeasti. On ehdottoman tärkeää, että STT saa Moskovaan oman, suomalaiselle lukijalle kirjoittavan toimittajan. Uutisiin ja taustoihin tulee välttämätön oma sävy. On ollut kiusallista, että on jouduttu turvautumaan kansainvälisiin uutistoimistoihin. Nyt STT:n asiakasviestimien saama palvelu paranee oleellisesti, sanoo STT:n päätoimittaja ja toimitusjohtaja Mika Pettersson.

- MTV3:lle kirjeenvaihtajapaikan uudelleenperustaminen on merkittävä asia. Medialle on tärkeää saada paikan päälle omat silmät ja korvat havainnoimaan Venäjän kehitystä. Erityisen tärkeää se on tietysti vaalivuonna, sanoo MTV3:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

- Kiivaassa uutistyössä on nopeuden lisäksi myös entistä enemmän merkitystä sillä, miten kyetään analysoimaan ja valottamaan uutisen taustoja ja seurauksia. Tässä tehtävässä oma kirjeenvaihtaja palvelee yleisöämme erinomaisesti, Ylä-Anttila jatkaa.

STT:llä ja MTV3:lla on ollut yhteinen kirjeenvaihtaja Washingtonissa jo usean vuoden ajan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.