Mainos

Magnus Lindberg -CD saa ylistystä maailmalta

New York Times on valinnut Magnus Lindbergin teokset Sculpture, Campana in aria ja Konsertto orkesterille sisältävän CD:n yhdeksi vuoden 2008 parhaista klassisen musiikin äänitteistä. Lehden kriitikko Vivien Schweitzer kirjoittaa: "Radion sinfoniaorkesteri ja kapellimestari Sakari Oramo tulkitsevat dynaamisesti suomalaisen säveltäjä Magnus Lindbergin kolme tuoretta harmonisesti elinvoimaista ja soinniltaan jännittävää teosta."

"Täydellinen tulkinta"

Magnus Lindbergin sävellyksiä sisältävästä levytyksestä on muutenkin tullut kansainvälinen arvostelumenestys. Yksi klassisen levyalan merkittävimmistä nettijulkaisuista ClassicsToday.com antoi levylle täydet kympit niin taiteellisesta tasosta kuin äänenlaadustaan. Brittilehdet The Times, The Guardian, ja The Sunday Times kehuvat vuolaasti levyä ja The Daily Telegraphin mukaan "Sakari Oramo ja hänen loistava suomalainen orkesterinsa tulkitsevat teokset tavalla jota voi kutsua vain täydelliseksi."

Suomalaisella Ondine-levymerkillä julkaistulla äänitteellä esiintyy Sakari Oramon johtama Radion sinfoniaorkesteri ja käyrätorvitaiteilija Esa Tapani.

Magnus Lindberg on vakiinnuttanut asemansa eräänä maailman kiinnostavimmista orkesterisäveltäjistä sellaisilla teoksilla kuin konsertin avaukseksi sopiva Feria, suurimittakaavaiset orkesteriteokset Fresco ja Cantigas sekä sellokonsertto ja klarinettikonsertto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.