Maastopalot riehuvat ympäri Suomea, tuli niellyt metsää hehtaaritolkulla – nyt on rutikuivaa!

Ympäri maan pelastuslaitokset ovat saaneet tänään vastata maastopalohälytyksiin. Päivän mittaan hälytyksiä on ollut reilusti toistakymmentä.

Iltakahdeksan jälkeen Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Helsinki-Tampere-moottoritien lähistölle maastopaloon, joka ehti levitä suureksi, ennen kuin se saatiin vajaan parin tunnin päästä hallintaan. Maastoa paloi lopulta noin pari hehtaaria.

Kolme hehtaaria tuhoutui Ylitorniolla

Ylitorniolla pelastuslaitos sai iltapäivällä hälytyksen maastopalosta, joka ehti polttaa noin kolmen hehtaarin kokoisen alueen. Apuna sammutustöissä oli myös Rajavartiolaitoksen helikopteri, joka myöhemmin illalla vapautettiin muihin tehtäviin. Paikalla olleen palomestarin mukaan sammutustyöt kestävät todennäköisesti keskiviikkoaamuun saakka ja jälkivartiointi mahdollisesti päiviä sen jälkeen.

Oulun Oulunsalossa paloi pelastuslaitoksen mukaan noin puoli hehtaaria maastoa. Syttymissyyksi kerrottiin poltettu auto.

Maastoa on palanut lisäksi myös muun muassa Laitilassa, Siuntiossa, Kuhmoisissa, Raaseporissa ja Närpiössä.

Nyt on rutikuivaa!

Metsäpalovaroitus on tällä hetkellä voimassa lähes koko maassa. Iltayhdeksältä päivitettyjen varoitusten mukaan loppuviikosta varoitusalue leviää näillä näkymin sinnekin, missä se ei nyt vielä ole voimassa.

Ilmatieteen laitos muistuttaa, että metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja