Mainos

Maamme-laulun 150-vuotisjuhlaa vietettiin

Maamme-laulun 150-vuotisjuhla huipentui Kukanpäivänä kansalliseen pääjuhlaan Helsingissä. Aurinkoinen sää kokosi juhlakansaa Kumtähden kentälle kansallislaulun viettoon. Tuolla paikalla Maamme-laulu kajahti ensimmäisen kerran Floranpäivänä vuonna 1848.

Ylioppilaat ja yliopistoväki saapuivat juhlakentälle kulkueena samoin kuin 150-vuotta sitten. Värikäs kulkue antoi näyttävän lisänsä kansallislaulun juhlintaan.

Paitsi pääkaupungissa Maamme-laulun merkkipäivää on vietetty muualla maassa. Myös ulkomailla on kansallislauluamme muistettu. Päivän päätapahtumien kunniavieraina olivat presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari. Presidentti Ahtisaari toi myös oman tervehdyksensä maamme ylioppilaille.

Taiteilija Juice Leskinen esitti kirjoittamansa 150-vuotisjuhlien juhlarunon. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan tilaaman runon Leskinen oli otsikoinut: Maanosamme, maailmamme.

-Kun kansakunta tekee inventaariota menneisyyden holveissa-/ varastokirjanpito ei koskaan täsmää/ on tilattu sitä ja saatu tätä/ saatu enemmän kuin tilattu/ on tilattu eikä saatu/On pyydetty ikuista kesää/saatu loputon syksy/ eikä yksikään sielu tiedä mihin sumussa suunnistaa.
Näin runoilija aloittaa juhlarunonsa, jonka hän päättää näin: Meidän kansallishymnimme on hampurilaisten katupoikien laulu/ siinä on leima Made in Germany/Jess.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.