Maaleja mättävä kyläseura järkyttää Espanjan jalkapalloa – nappasi La Ligan kärkipaikan Real Madridilta ja Barcelonalta

Piskuinen Girona porskuttaa La Ligan kärkikahinoissa – Barcelonasta tuttu Eric Garcia iski 2–1-maalin Villarrealin verkkoon 1:18
Piskuinen Girona painoi La Ligan kärkeen – Barcelonasta tuttu Eric Garcia iski 2–1-maalin Villarrealin verkkoon

Reilun sadan tuhannen asukkaan Gironan kaupungissa on saatu alkusyksy nauttia täysin odottamattomasta jalkapallomenestyksestä. Espanjan pääsarjan La Ligan kärkeen tänään noussut Girona ponnistaa Kataloniasta, noin sadan kilometrin päässä Barcelonasta. 

Viime kaudella kymmenneksi sijoittunut Girona siirtyi tänään La Ligan keulaan, kun se haki Villarrealista 2–1-vierasvoiton. Barcelonassa Xavin suunnitelmien ulkopuolelle jäänyt puolustaja Eric Garcia puski Gironan voitto-osuman noin tunnin kohdalla.

Real Madrid voitti keskiviikkona kotikentällään Las Palmasin 2–0 ja on 18 pisteellä toisena pisteen päässä Gironasta. Tiistaina Mallorcaa vastaan 2–2-tasapeliin hyytynyt Barcelona on kolmantena kahden pisteen päässä Gironasta ja pisteen Realista. 

Kaikki kolme kärkijoukkuetta ovat pelanneet seitsemän ottelua. Girona on takonut kolmessa viimeisessä ottelussaan yhteensä 11 maalia.

Ensimmäistä kertaa La Ligaan vasta vuonna 2017 noussut Girona pelasi kauden avausottelussaan tasan Real Sociedadin kanssa ja on sen jälkeen voittanut niin Getafen, Sevillan, Las Palmasin, Granadan kuin Mallorcankin. Joukkueen suuri testi on edessä heti lauantaina, kun se saa vieraakseen kärkiottelussa Real Madridin.

Tehottomuuden tuska helpotti: Joselu nikkasi Real Madridin 2–0-johtoon 1:18
Avausjaksolla tuhlaillut Joselu tuuletti helpotuksesta Las Palmasia vastaan – Real Madridin uusi espanjalaiskärki helpotti Los Blancosin asemaa

 

Lue myös:

    Uusimmat