HJK:n nuorelta tähtikiiturilta hämmästyttävä maali – jalkapallon Suomen mestaruus ratkeamassa

Helsingin Jalkapalloklubi on entistä lähempänä jalkapallon Suomen mestaruutta. HJK voitti keskiviikko-iltana Töölössä kotikentällään Hongan vahvan esityksen päätteeksi maalein 3–0 ja johtaa sarjaa nyt seitsemällä pisteellä ottelun vähemmän pelanneeseen KuPSiin verrattuna.

Avausjakson alkuhetkillä Honka loi useita erinomaisia maalipaikkoja, mutta palloja menettäneen ja haparoivasti joukkueena puolustaneen Klubin taustalla maalivahti Jesse Öst venyi useisiin huipputorjuntoihin.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi komealla tavalla, kun Huuhkajistakin takavuosilta tuttu kokenut puolustaja Joona Toivio laukoi vapaapotkusta pallon suoraan Hongan verkkoon.

Tauon jälkeen Topi Keskinen esitti melkoisen show'n. 20-vuotias HJK-hyökkääjä sai pallon omalla kenttäpuoliskolla, josta käynnistynyt pitkä tempokuljetus päättyi Hongan puolustajien estelyistä huolimatta espoolaisten maaliin.

– Nuo ovat niin kuin pedattu minulle. Kun on latu auki, silloin pitää painaa. Jesse (Öst) taisi saada kauden ensimmäisen syöttöpisteensäkin samalla, Keskinen sanoi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

– Kun puolustaja oli tilanteen jälkeen väärällä puolella, tiesin, etten häviäisi kaksinkamppailua. Heti kun näin, että vastustajan puolustaja lähti liukumaan, tiesin tekeväni maalin.

Veikkausliigan maalipörssiä johtava Bojan Radulovic lihotti kauden maalisaldoaan vielä ottelun loppuvaiheilla 17 osumaan.

HJK kohtaa ensi viikon sunnuntaina vieraskentällä uskomattomalla voittoputkella sarjan kärkitaisteluun nousseen VPS:n. Ennen Vaasan matkaa sarjakärjellä on ohjelmassa torstaina Konferenssiliigan lohkovaiheen vierasottelu Aberdeenia vastaan.

Toisena olevan KuPSin on käytännössä voitettava sunnuntaina SJK, jotta Kuopiossa voitaisiin elätellä enää ohuitakaan mestaruushaaveita. Hongalla puolestaan on edessä Suomen cupin loppuottelu lauantaina Ilvestä vastaan.

Juttua muokattu kello 20.22. Topi Keskisen edellinen seura korjattu oikeaan muotoon "Mikkelin Palloilijat".

 

 

Lue myös:

    Uusimmat