Mainos

"Maalaisjärkeä Facebookin käyttöön"

Tietokirjailija Petteri Järvinen kehottaa miettimään kaksi kertaa, millaisia henkilökohtaisia tietoja tai kuvia internetiin laittaa. Esimerkiksi Facebookista tietoja ei saa pois.

- Jos poistaa vaikka syntymäaikansa omista tiedoistaan, niin se ilmeisesti säilyy Facebookin sisällä ja vaikuttaa mainoksiin, joita näemme. Eli tietoa, joka on Facebookiin luovutettu, ei itse saa pois, Järvinen sanoi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Yhteisöpalvelu muutti hiljattain asetuksiaan niin, ettei käyttäjä pääse itse määrittämään, kuka näkee hänen henkilökohtaiset tietonsa. Järvisen mukaan Facebook on ilmainen sivusto ja sillä on oikeus muuttaa käyttöehtoja milloin tahansa

Järvinen kaipaakin maalaisjärkeä yhteisöpalvelun käyttöön. Käyttäjän täytyy itse vetää yksityisyyden rajat, sillä järjestelmä ei sitä tee.

- Ajassa on jotain sellaista, ettei osata tehdä rajaa yksityisen ja julkisen välillä. Kuvitellaan, että kun minä nyt kirjoitan Facebookiin, niin se näkyy vain parhaalle ystävälleni eikä kenellekään muulle. Kyllä maalaisjärjelle olisi käyttöä. Yksityisyyden raja on edelleen jossain, se täytyy vain itse vetää.

Järvisen mielestä hyvä linja on laittaa oma Facebook-profiili täysin julkiseksi.

- Silloin tietää, että kaikki mitä tähän laitan, on kaikkien nähtävissä. Asia pysyy mielessä ja tulee oltua paljon varovaisempi.

(MTV3)

Lue myös:

Katso tietokirjailija Petteri Järvisen haastattelu (Huomenta Suomi 29.4.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.