Mainos

Maakuntakentiltä pääsee jo maailmalle

Kajaanin lentoasemalla tehtiin tänään historiaa, kun lentoaseman ensimmäinen säännöllinen reittilento ulkomaille avautui.

Kaksikymmentäkolme matkustajaa käytti tilaisuutta heti hyväkseen, kun Estonian Air avasi suoran reitin Kajaanista Tallinnaan. Estonian Airin on tarkoitus lentää tätä reittiä neljä kertaa viikossa.

Kajaanin lisäksi Estonian Airilla on yhteys Tallinnaan Jyväskylästä, Helsingistä ja Joensuusta.

Muutkin lentoyhtiöt ovat viime viikkoina avanneet lisää suoria reittilentoja maakuntien lentoasemilta ulkomaan kohteisiin. Kehitys kertoo lentoliikenteen muuttuvasta markkinatilanteesta. Kiristyneessä kilpailutilanteessa lentoyhtiöt hakevat liikevaihdon kasvua maakuntakentiltä syöttämällä liikennettä Helsinki-Vantaan ohi.

Halpalentoyhtiöiden rantautuminen kasvussa

Halpalentoyhtiöiden rantautuminen Suomeen on kasvussa.

Esimerkiksi Blue1 on tarjoaa lentoja Oulun ja Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalta Tukholmaan sekä Oulusta ja Vaasasta Kööpenhaminaan.

Air Balticilla pääsee Helsingistä ja Oulusta Amsterdamiin, Turusta Kööpenhaminaan, Tampereelta Berliiniin, Vaasasta Barcelonaan ja Kuopiosta Riikaan.

Ryanair lennättää Tampereelta ja Lappeenrannasta useisiin Euroopan kaupunkeihin.

Wizz Air -yhtiön lennoilla pääsee Turusta Cdanskiin ja Budapestiin ja Flyben lennoilla muun muassa Kokkola-Pietarsaaren kentältä Ruotsin Skellefteåon.

Matkustajien näkökulmasta kehitys on positiivista: matkustusmahdollisuudet lisääntyvät ja kustannukset laskevat, silloin kun matkalle lähdetään muualta kuin Helsingistä.

Jos varaa matkan riittävän ajoissa, saattaa Eurooppaan päästä muutamalla kymmenellä eurolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.