Maailmanmestariparin 13-vuotias poika menehtyi traagisesti: "Ylilääkäri sanoi minulle, että he olisivat voineet pelastaa hänet"

Ampumahiihdon maailmanmestaripari Frode Andresen ja  Gunn Margrit Andreassen kokivat tragedian uudenvuodenpäivänä 2018. Pariskunnan 13-vuotias poika löytyi kuolleena sängystään. Pari antaa nyt kritiikkiä, sillä he eivät olleet saaneet tarpeeksi informaatiota lapsensa sairaudesta

Andresen kertoo nyt vuotta myöhemmin Dagbladetin haastattelussa, että lääkärit olisivat voineet pelastaa hänen poikansa. 

Pojalla oltiin diagnosoitu epilepsia muutamia vuosia aiemmin, mutta kohtalokkaana päivänä ei ollut merkkejä sairaudesta. Pari antaa nyt kritiikkiä, sillä he eivät olleet saaneet tarpeeksi informaatiota lapsensa sairaudesta. 

Ensimmäiset merkit epilepsiasta ilmaantuivat 9-vuotiaana. Kohtaukset alkoivat kuitenkin heiketä, ja oli mahdollista, että poika paranisi sairaudestaan. 

– Se tieto rauhoitti meitä. Ajattelimme, että meillä ei ole mitään hätää, että sairaus katoaisi asteittain. Se tuntui siltä, kuin se olisi täysin normaalia lapselle. Toivon, että olisimme olleet enemmän peloissamme, Andresen sanoo.

– Sain vahvistuksen ylilääkäriltä, että he olisivat voineet pelastaa hänet, jos hänellä olisi ollut vuoteessaan anturi, joka olisi hälyttänyt kohtauksen tullessa, tai hänet olisi saatu sairaalaan viisi minuuttia sen jälkeen, kun löysin hänet. Emme tienneet sellaisen anturin olemassaolosta, Andresen jatkoi.

Andresen ja Andreassen ovat molemmat ampumahiihdon maailmanmestareita, jonka lisäksi Andresenilla on olympiakulta ampumahiihdosta vuoden 2002 Salt Lake Cityn olympialaisista.

Alla sunnuntain iltakymmenen Tulosruutu.


Lue myös:

    Uusimmat