Mainos

Maailman lintulajien suomenkieliset nimet julki

Maailman lintulajien suomenkieliset nimet on tänään julkistettu Internetissä. Nimet löytyvät BirdLife Suomi ry:n sivuilta.

Linnut

Noin 9500 lintulajin suomenkieliset nimet esitetään nyt ensimmäistä kertaa täydellisenä luettelona. Lisäksi erillisenä luettelona esitellään sukupuuttoon kuolleiden lajien suomenkieliset nimet.

Luettelossa esitettävät lintujen suomenkieliset nimet ovat syntyneet lähes 20- vuotisen työn tuloksena. Työhön on osallistunut suuri joukko suomalaisia lintujen tutkijoita ja lintuharrastajia. Valtaosa työstä on tehty Suomen Lintutieteellisen Yhdistyksen (SLY) nimistötoimikunnissa, joita työn kuluessa on ollut kolme peräkkäistä.

Myös monet lintuharrastajat ovat aktiivisesti osallistuneet nimistön laatimiseen. Saavutusta voidaan pitää kansainvälisestikin merkittävänä.

BirdLife Suomi ry on 28 Suomessa toimivan lintuyhdistyksen kattojärjestö. Sen tavoitteena on edistää lintuharrastusta ja -tutkimusta sekä lintujen elinympäristöjen ja luonnon monimuotoisuuden suojelua.

BirdLife Suomi on maailmanlaajuisen, yli sadassa maassa toimivan ja yli 2,5 miljoonan henkilöjäsenen BirdLife International-järjestön jäsen. Euroopan Unioni luokittelee BirdLife Internationalin merkittävimpiin ja luotettavimpiin ympäristöasiantuntijoihin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.