Maailmalla leviävä koronavirus laittaa tuoreen euroviisuedustajankin miettimään – näin Aksel Kankaanranta kommentoi shokeeraavaa voittoaan: "Ehkä olen jonkun mielestä hurmaava"

UMK:n yllätysvoittaja Aksel Kankaanranta suorassa haastattelussa – näin Suomen euroviisuedustaja kuvaa tunnelmiaan 6:44
Aksel Kankaanranta yllätti kaikki ja lähtee UMK-voittonsa jälkeen edustamaan Suomea maailmalle – näin tuore euroviisuedustaja kommentoi voittoaan

Aksel Kankaanranta valittiin eilen Suomen euroviisuedustajaksi. Tuore viisuedustaja uskoo tai vähintäänkin toivoo, että Eurovision-laulukilpailu järjestetään suunnitellusti maailmalla riehuvasta koronaviruksesta huolimatta. 

Kankaanranta edustaa Suomea toukokuun puolivälissä Eurovision-laulukilpailun 2. semifinaalissa Alankomaiden Rotterdamissa kappaleellaan Looking Back

Voitto oli myös tuoreelle viisuedustajalle totaalinen yllätys, ja mies kertoi medioille olevansa voitostaan suorastaan shokissa. Nuorimies tuskin sai nukutuksi voitokkaan finaali-illan jälkeen.

– Ei esimerkiksi ruoka oikein maistu ja on vähän järkkynyt fiilis, Kankaanranta kuvaili tunnelmiaan parin nukutun tunnin jälkeen suorassa MTV Uutiset Live -lähetyksessä. 

Raadin pisteet yllättivät: "Ehkä olen jonkun mielestä hurmaava"

Kankaanranta kertoo olleensa erityisen yllättynyt kansainvälisen raadin antamista pisteistä. Voittaja valittiin eilen Ylen järjestämässä Uuden musiikin kilpailun finaalissa sekä yleisön että kansainvälisen raadin antamien äänien perusteella. 

Kankaanranta sai eniten ääniä raadilta ja toiseksi eniten yleisöltä. Suurimman määrän yleisöääniä kahmi kilpailun ennakkosuosikki Erika Vikman kappaleellaan Cicciolina.

Video: Mitä mieltä tuore viisuvoittaja oli Erika Vikmanin kappaleesta ja finaaliesityksestä? Katso yllä olevalta videolta!

Mitä yleisöääniin tulee, mies ei osannut suoraan sanoa, miksi suomalaiset äänestivät juuri häntä. 

– Ehkä mun ääni on vaikuttanut ihmisiin… Se lavashow oli kyllä kieltämättä tosi hieno – uskon, että joku on ollut sen suhteen, että hei, tuohon suuntaan lähtee ääni, Kankaanranta pohtii syitä sille, miksi suomalaiset tv-katsojat äänestivät häntä niin sankoin joukoin kotisohvillaan.

– Ehkä olen jonkun mielestä hurmaava, Kankaanranta jatkaa vaatimattomana. 

Esitykseen saatetaan tehdä muutoksia ennen suurta koitosta

Stressaajaksi itseään luonnehtiva Kankaanranta kertoo, ettei ole vielä täysin ymmärtänyt olevansa Suomen euroviisuedustaja. Hän kuitenkin suuntaa luottavaisin mielin miljoonien ihmisten arvostelun ja ihastelun alle. 

– Muutamilta muusikkoystäviltäni olen kuullut, että Euroviisut on aikamoinen sirkus, että kannattaa siihen varautua. 

– Kyllä varmaan jotain, tässä porukkaa kerätään kasaan, ja ruvetaan funtsimaan, että mitä voitaisiin tehdä – mutta hyvän maun rajoissa, Kankaanranta paljastaa mahdollisista muutoksista esitykseensä. 

Koronavirus pistää miettimään: "Harmillinen keissi"

Laajalti maailmalle levinnyt koronavirus on aiheuttanut monissa maissa esimerkiksi sen, että suuret massatapahtumat on kielletty. Myös Euroviisujen suhteen on spekuloitu, tullaanko laulukilpailu järjestämään suunnitellusti suurelle studioyleisölle kaikkine muine ohjeistapahtumineen ja -ohjelmineen. 

– Kyllä mulla aika hyvä luotto on siihen, että viisuja ei peruta koronan takia. Vaikka tällaista pientä lietsontaa on ollut tässä, en pidä sitä (koronavirusta) mitenkään esteenä.

– Mutta jos sitten tapahtuukin niin, että ne perutaan, siihen ei voi mitenkään vaikuttaa. Harmillinen keissi, mutta toivottavasti pääsemme Rotterdamiin turvallisesti, Kankaanranta sanoo toiveen kipinä äänessään. 

Euroviisut järjestetään 12.–16. toukokuuta Alankomaiden Rotterdamissa.

Lue myös:

    Uusimmat