Koronavirus leviämässä Eurooppaan – tutkija pohtii miten euroviisuille käy: "Täytyy ottaa huomioon se skenaario"

4:42
Mitä tehdä jos epäilee koronavirusta?

Koronavirus on levinnyt ympäri Eurooppaa. Hollantilainen tiedemies pohtii mitä keväällä Hollannissa järjestettäville euroviisuille tulisi tehdä.

Vuoden 2020 Euroviisut järjestetään Rotterdamissa Hollannissa toukokuussa.

Hollantilainen influenssatutkija Ab Osterhaus kertoo paikalliselle AD-lehdelle, että euroviisujen järjestäminen olisi tyhmää, mikäli virusta ei ole saatu kuriin siihen mennessä. Hänen mielestään kymmenien tuhansien eurooppalaisten tuominen samaan paikkaan ei ole järkevää.

– Täytyy ottaa huomioon se skenaario, että tapahtumat, kuten euroviisut eivät voi mennä sen edelle. Mutta se riippuu siitä, miten koronavirus kehittyy tulevalla aikakaudella, tutkija kertoo lehdelle.

Euroviisujen edustaja Danny Vormer kertoo tapahtuman järjestäjien luottavan mieluummin Hollannin kansainvälisen terveys- ja ympäristöjärjestön (RIVM) neuvoihin kuin Osterhausin päätelmiin.

– Tämä mies on epäilemättä hyvä työssään, mutta me seuraamme RIVM:n neuvoja. Jos he sanovat, että kyseessä on erityinen uhka, niin aloitamme toimet. Vielä on liian aikaista siihen, Vormer kertoo.

Mikäli yleisön tulo euroviisuihin perutetaan, voidaan itse kilpailu silti järjestää jossain muodossa. Esitykset voidaan tehdä tv-studiossa tai kilpailu järjestetään tyhjälle areenalle, artikkelissa kerrotaan.

Lähteet: Wiwiblogs, AD.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja