Koronaspekulaatiot euroviisujen ympärillä kiihtyvät – Ruotsin yleisradioyhtiö jättäytyy pois vuotuisesta viisukokouksesta

Koronavirus leviää jo Euroopassakin – näin tulee toimia, jos matkustaa epidemia-alueella 4:42
Mitä tehdä, jos epäilee koronavirusta?

Ruotsin yleisradioyhtiön delegaatio jättää väliin maanantaina Rotterdamissa järjestettävän euroviisukokouksen. Melodifestivalen järjestetään kuitenkin normaalisti.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT jättäytyy pois vuotuisesta euroviisuja edeltävästä tapaamisesta koronavirusriskin takia, uutisoi ruotsalaislehti Dagens Nyheter.

Kevään euroviisuja ja niiden toteutusta ennakoiva viisumaiden tapaaminen järjestetään vuosittain viisut järjestävässä maassa. Tällä kertaa kokous järjestetään Hollannin Rotterdamissa maanantaina 9. maaliskuuta ja se aiotaan pitää myös Euroopassa jylläävästä koronaviruksesta huolimatta.

– Olemme päättäneet perua osallistumisemme ennaltaehkäisevistä syistä, Melodifestivalenin projektipäällikkö Anette Helenius kertoo DN:lle.

– Uskomme, että pystymme osallistumaan tapaamiseen digitaalisten alustojen avulla, hän lisää.

Päätös ei tarkoita vielä sitä, etteikö Ruotsi lähettäisi esiintyjäänsä euroviisuihin, jotka järjestetään 12.–16. toukokuuta.

Myös koko tapahtuman perumisella on spekuloitu. Heleniuksen mukaan toistaiseksi on liian varhaista sanoa, missä vaiheessa tilanne olisi niin vakava, että Ruotsi vetäytyisi viisuista kokonaan.

– On järjestäjien käsissä tehdä päätös siitä, milloin tilanne on niin vakava, että koko tapahtuma peruttaisiin. Odotamme heidän suosituksiaan, eikä meillä ole syytä epäillä heidän arvostelukykyään, hän sanoo.

Myös Ruotsin viisuedustajan ratkaiseva Melodifestivalen-tapahtuma järjestetään Heleniuksen mukaan suunnitellusti Tukholman Friends-areenalla ensi lauantaina. paikalle odotetaan 75 000 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat