Mainos

Maaherra Ala-Kapee madaltaisi hallintorajoja

Itä-Suomen maaherra Pirjo Ala-Kapee toivoo lääninsä alueiden tiivistävän yhteistyötä hallinnollisista rajoista välittämättä.

Itä-Suomen läänin maaherra Pirjo Ala-Kapee kannustaa lääninsä eri alueita tiivistämään yhteistyötä ja avaamaan hallinnollisia raja-aitoja. Ala-Kapee puhui illalla Kuopiossa Itä-Suomen läänin uudenvuodenjuhlassa.

-Hallintorajojen pohtimiseen pannaan tälläkin hetkellä valtavasti energiaa, joka voitaisiin suunnata yhteistyön voimaksi. Itä-Suomessa voisimme tavoitella Suomen mestaruutta yhteistyössä ja verkostojen kehittämisessä, Ala-Kapee linjasi.

Ala-Kapee haastoi myös keskisuomalaiset läänin rajoista huolimatta yhteistyöhön itäsuomalaisten kanssa. Maaherran mukaan dynaamisen Jyväskylän seudun vaikutus on vahva.

-Ei ole mitään mieltä pitää pystyssä hallinnollisia raja-aitoja. Murre- ja heimorajat ovat taloudellisen ja yhteiskunnallisen toiminnan rajoittajina menettäneet merkityksensä. Mielekäs yhteistyö on aina rajoja tärkeämpi.

Kunnallistalouden ongelmista huolimatta Ala-Kapee esitti kuntien edustajille vetoomuksen, että he pyrkisivät huolehtimaan erityisesti veteraanien kuntoutuksesta ja elinoloista parhaalla mahdollisella tavalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.