Mainos

Maahanmuuttajien koulutusputki katkeaa helposti

Maahanmuuttajien opintiellä on yhä monta kompastuskiveä. Tuore selvitys osoittaa, että maahanmuuttajanuoret ovat vaarassa pudota koulutusmahdollisuuksien ulkopuolelle.

Turvapaikanhakija- ja pakolaislasten mahdollisuuksia koulutukseen selvitettiin YK:n pakolaisjärjestön aloitteesta seitsemässä maassa. Suomen osalta selvityksen tuotti Lastensuojelun Keskusliitto.

Selvityksestä ilmenee, että negatiivisen kierteen voivat laukaista esimerkiksi maahanmuuton ja pakolaisuuden aiheuttama stressi, koulukiusaaminen ja opettajien asenteet.

- Uusimmissa tutkimuksissa on todettu, että toisen polven maahanmuuttajat kärsivät vanhempiaan useammin vaikeista mielenterveyshäiriöistä, sanoo suunnittelija Taina Martiskainen Lastensuojelun Keskusliitosta.

Kaikki uussuomalaiset eivät pysty tukemaan lapsiaan koulunkäynnissä kielivaikeuksien vuoksi. Huono suomen kielen taito saattaa muodostua nuoren kohdalla jatko-opintojen esteeksi peruskoulun jälkeen.

- Suomen kielen opetusta, tukiopetusta ja oman äidinkielen tukemista tulee tehostaa. Lisäksi tarvitsemme maahanmuuttajataustaisia koulukuraattoreita ja muutenkin oppilashuollon resursointia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.