Mainos

M-Realin Takon-tehtaat yt-neuvotteluihin

Kuluttajapakkauksia tehdään supistuvilla markkinoilla, joilla on liikaa kapasiteettia. Myös pakkauksia tarvitsevaa teollisuutta on Suomessa vähemmän kuin aikaisemmin.

Kartonkisia kuluttajapakkauksia valmistava Takon Kotelotehdas Oy suunnittelee toimintansa uudelleenjärjestelyä. Yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut alkavat ensi viikolla Tampereen Lielahdessa ja Järvenpäässä. Yhtiön palveluksessa on yhteensä 195 henkilöä. Koko henkilöstö on yt-neuvotteluiden piirissä.

M-real Oyj:n konserniin kuuluva yhtiö valmistaa pakkauksia lähinnä suomalaiselle elintarviketeollisuudelle.Tuotteita näkyy esimerkiksi aamiaishiutaleiden, keksien ja olutpullojen pakkauksissa. Lielahdessa on neljä tuotantolinjaa ja työntekijöitä noin 150. Järvenpäässä on yksi tuotantolinja ja 35 työntekijää.

Takon Kotelotehdas Oy:n toimitusjohtajan Jarmo Kuikan mukaan neuvotteluissa keskustellaan uudesta toimintamallista, jolla liiketoiminta yritetään saada kannattavaksi. Valittava toimintamalli vaikuttaa siihen, tapahtuuko yrityksessä henkilöstövähennyksiä, lomautuksia tai muita vastaavia toimia. Yhtiön päättää ratkaisuista helmikuun loppuun mennessä.

Kuikan mukaan kuluttajapakkauksia tehdään supistuvilla markkinoilla, joilla on liikaa kapasiteettia. Menekin heikkeneminen johtuu muun muassa siitä, että pakkauksia tarvitsevaa teollisuutta on Suomessa vähemmän kuin aikaisemmin.

Kotelotehtaan tulos on viime vuosina pyörinyt nollan tuntumassa, Kuikka kertoo. Vuonna 2004 tulos oli lievästi tappiollinen. Viime vuoden tulos ei ole vielä julkistettavissa.

Kuikka ei halua ottaa kantaa siihen, voiko kuluttajapakkausten valmistus loppua Suomessa kokonaan. Hän vakuuttaa, että siinäkin tapauksessa Tako kykenee toimittamaan asiakkailleen pakkauksia, sillä M-realilla on kotelotehtaita myös ulkomailla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.