Mainos

Lynyrd Skynyrd: Musiikki yhdistää yli uskonnon ja politiikan

Amerikkalainen rockinstituutio Lynyrd Skynyrd aloitti maailmankiertueensa eilen Tampereelta.

Lämppäreinä toimineiden Havana Blackin ja Los Bastardoksen soittaessa julmasta talvisäästä Tampereen Areenaan könynnyt väki oli vielä kankeaa. Pääesiintyjän soittaessa kansa lämpeni ja tunnelma oli hyvä.

Lynnäreiden soitossa ja esiintymisessä oli kiertueen avauksen intoa ja iloa. Viime vuoden toukokuussa Kuopiossa ja Helsingissä nähtyihin setteihin erona olivat kolme God & Guns -levyn kappaletta: Skynyrd Nation, God & Guns ja Still Unbroken.

Lynyrd Skynyrdin jäsenten poistuttua vuosikymmenten varrella tuonpuoleiseen, bändin sieluna on nykyään Gary Rossingtonin, Rickey Medlocken ja Johnny Van Zantin muodostama kolmikko.

Johnny kulkee kunnialla veljensä saappaissa. Rossingtonin ja Medlocken kitarointi on ainutlaatuisen antoisaa sekä soundiltaan että sisällöltään. Nämä kitaristit kuuluvat southern rockin viimeisiin merkkimiehiin. Kun Gary Rossington vääntää Gibson Les Pauliaan, sointi tulee suoraan sydämestä. Se on sukua Paul Kossoffin, Duane Allmanin ja Eric Claptonin soundeille, mutta miehen oma. Katoavaa lajia.

Uudet jäsenet tukevat kärkikolmikkoa ammattitaidolla ja perinteitä kunnioittaen.

MTV3:n haastattelussa Johnny Van Zant ja Rickey Medlocke kertovat uudesta levystään ja asemastaan musiikkibisneksessä. Herrojen omiksi suosikeiksi paljastuvat mm. Black Stone Cherry, Paul Rodgers, Ray Charles, Muddy Waters, Black Sabbath, Jimi Hendrix, Jeff Beck,Eric Claptonja The Eagles.

Medlocke puolustaa uuden levyn nimeä ja pyytää suhtautumaan musiikkiin ennakkoluulottomasti.

- Levymme nimi God & Guns on herättänyt keskustelua. Siitä ei pidä kuitenkaan tehdä liian yksipuolisia johtopäätöksiä. Minulle Jumala merkitsee kaikkea mihin ihminen uskoo. Aseet merkitsevät politiikkaa. Tämän päivän maailmassa uskonto ja politiikka vallitsevat ja kamppailevat keskenään. Levy nimi viittaa uskontoon ja politiikkaan. Meillä bändin jäsenillä on oma uskomme ja mielipiteemme. Sen ei kuitenkaan pidä olla este musiikkiimme tutustumiselle. Tänäkin iltana keikallemme kokoontuu suuri joukko ihmisiä jotka ovat eri mieltä asioista. Musiikki yhdistää heidät.

Katso pitkä versio viimevuotisesta Johnny Van Zantin ja Rickey Medlocken haastattelusta:

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja