Mainos

Luovuus näkyy seinillä

Aina ei tarvitse ostaa valmiita tauluja seinien täytteeksi. Persoonallisen pirteät ideat lähtevät omista käsistä, eivätkä ne vaadi suurta budjettia.

Tyhjillä kehyksillä, kankailla ja ylijäämätapetilla lisätään kodin pintoihin eloa.

Tekstiilitaidetta

Upea ja erilainen sängynpääty nikkaroidaan neljästä samankokoisesta taulunkehyksestä. Venytä niiden päälle yksivärisestä kankaasta leikatut palat ja niittaa yli levittyvät osat levyn takaa pinkeästi kiinni.

Tyylikkäässä kokonaisuudessa suurin osa levyistä verhoillaan samanvärisellä kankaalla, esimerkiksi rauhallisella ruskealla. Yksi kehyksistä päällystetään korostusvärillä, joka voi olla vaikka pirteä vihreä.

Nosta valmiit taulut sängyn päätyseinälle neliönmuotoiseen asetelmaan, jossa taulujen väleihin muodostuu risti. Neliöiden ja sängyn väliin tulisi jäädä rako, jotta työ asettuisi sopivasti valtavalle seinälle.

Samalla tekniikalla teet räväkän taulun olohuoneen paraatipaikalle. Valitse vain suuremmat kehykset ja etsi päällysteeksi rohkeasti kuvioitu kangas.

Tapetoi tauluilla

Ylijääneitä tapettipaloja voi käyttää tyylikkään ja letkeän sisustuksen luomisessa. Kehystä erikokoisia tilkkuja vaihtelevan paksuisilla raameilla ja järjestä niistä rennosti seinään ja toisiinsa tasojen päällä nojaavia asetelmia. Pieniin tapettipaloihin käyvät paksut kehykset, suurempiin ohuet reunukset.

Kuka sanoi, että taulujen kuvien tulisi olla erilaisia? Etsi miellyttävä kuva, jopa kuvat matkoilta käyvät, monista sitä useampi kappale ja kehystä identtisesti. Voit täyttää vaikka kokonaisen seinän näillä "tapettitauluilla". Kehykset saavat olla reilunkokoisia ja kuvat puolestaan niitä ympäröiviä tauluja pienempiä, sillä seinällä tulisi säilyttää raikas ilmavuus.

Magneettiset muistot

Työhuone elävöittyy sutaisemalla sen seinään kaistale magneettimaalia. Valitse tietenkin lempivärisi, ja kun jälki on kuivaa, kiinnitä seinälle postikortteja ja värikkäitä muistilappuja ovimagneeteilla.

Seinätarrat tekevät huoneesta myös vaivattomasti ilmeikkään. Vieraile sisustusliikkeessä ja valikoi viehkeä kuvio. Ennen lopullista seinäänliimausta, testaa tarrojen oikeat paikat kiinnittämällä ne kokeeksi taustapapereineen asemiinsa. Kun olet tyytyväinen sommitelmaan, voit poistaa suojapaperit tarroista.

MTV3/Eira Talka/thenest.com

Kuvat: Colourbox, Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.