Lukko nousi SM-liigan kärkeen, pahasta sulamisesta huolimatta – "Katkerat pisteet"

Voittomaalikilpailu: Lukko - Kärpät 4:00
Voittomaalikilpailu: Lukko - Kärpät

Rauman Lukko johti perjantain liigaotteluaan Oulun Kärppiä vastaan vielä kolmannen erän puolivälissä turvallisen oloisesti maalein 4–1, mutta 60 minuutin tehokkaan peliajan jälkeen peli oli tasan.

Ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun. Sen ratkaisivat Lukon onnistujat eli Scott Pooley ja Arttu Ilomäki, joka merkittiin tilastoihin myös ratkaisumaalin tekijäksi. Pisteet vei lopulta siis kotijoukkue maalein 5–4.

– Jumppasimme rankkareita alkuviikosta, ja se kannatti, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen selvitti.

Ottelun avauserä oli pelillisesti Kärppien, mutta sen jälkeen kettu vei ja näätä vikisi. Lukon maaleista kahden ensimmäisen erän aikana vastasivat Pooley, Vili Saarijärvi, Miska Kukkonen ja Pavol Skalicky.

Kärpät nousi peliin kiinni kahdella ilman maalivahtia tehdyllä osumalla. Mika Pyörälä teki ensin 3–4-kavennuksen, ja Jesse Koskenkorva tasoitti ajassa 57.20.

Voittomaalikisassa Kärpissä ei onnistujia ollut.

– Loppujen lopuksi nämä olivat katkerat pisteet, Lukon Virtanen myönsi.

– Nousu taistelemaan voitosta oli hieno juttu. Ikävä kyllä hävisimme, Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola harmitteli.

Lukko nousi voiton myötä sarjan kärkeen (7 pistettä). Kärpät on seitsemäntenä (5 pistettä).