Lukko iski Ässille äkkikuoleman

Rauman Lukko ja Porin Ässät pelasivat Raumalla SM-liigan jääkiekko-ottelun, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Porilaiset johtivat ottelua jo 3-0, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. Äijänsuon taika ei kuitenkaan pettänyt nytkään, vaan Lukko rutisti pelin väkisin tasoihin ja kruunasi iltansa jatkoaikavoitolla. Ottelu kääntyi Lukolle nitropurkkien korkkien kiertelyn jälkeen 4-3 (0-0, 0-2, 3-1, 1-0).

Lukko-Ässät 4-3

Lukko-Ässät

Ensimmäinen erä eteni lukemiensa mukaisesti tasaisen pyöreänä. Kiekko ja miehet kulkivat päästä päähän, mutta tulosta ei syntynyt. Lähimmäksi pääsi Lukon Leonids Tambijevs, mutta hänkin sai kiekon vain tolppaan. Toisessa erässä Ässät sai sitten sihtinsä kohdalleen. Vesa Salo vei vieraat johtoon ylivoimalla, kun erää oli pelattu reilu puolet. Pari minuuttia myöhemmin Timo Salonen lisäsi porilaisten johdon kahdeksi maaliksi.

Lukko tuli taistellen kolmanteen erään, mutta erän ensimmäisen osuman tekikin Ässien Niko Mikkola. Ottelun käänne tapahtui ajassa 50.39, kun Ässien Timo Salonen sai estämisestä jäähyn. Lukko käytti vihdoin ja viimein tilaisuutensa, tosin vasta viisi sekuntia ennen Salosen istuntoajan täyttymistä. Kiekon iski maaliin Tambijevs. Maalista Ässät romahti, kun taas Lukko sai valtavan innon päälle. Kolme minuuttia myöhemmin yksin porilaismaalin eteen unohtunut Allan Measures pääsi pistämään pelivälineen pussiin, ja ottelun tasoitti 40 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Petri Lätti.

Satakunnan paikalliskamppailu huipentui aikaan 61.34, kun illan sankari Tambijevs iski Ässät manan majoille. Timo Peltomaa antoi maaliin "perssilmäsyötön". Lukon kapteeni Erik Hämäläinen olisi tuskin voinut saadan parempaa lahjaa. Hän pelasi lauantaina 600. liigaottelunsa. Ilta oli raumalaisille täydellinen, sillä katsomossa huusi omiensa puolesta 5 000 suuta.
(STT)

Lukko-Ässät 4-3 (0-0, 0-2, 3-1, 1-0)
1. erä: Maaliton.
Jäähyt: 6.18 Erik Hämäläinen L 2 min, 9.58 Timo Willman Ä 2 min.
2. erä: Ässät aikalisä 24.34, 31.19 Vesa Salo (Niko Mikkola) 0-1 yv, 33.15 Timo Salonen (Ondrej Steiner-Samu Wesslin) 0-2.
Jäähyt: 25.28 Pauli Levokari Ä 2 min, 30.02 Matti Kaipainen L 2 min, 37.12 Willman Ä 2 min.
3. erä: 46.42 Mikkola (Steiner-Tero Arkiomaa) 0-3, 52.34 Leonids Tambijevs (Martin Stepanek-Zdenek Nedved) 1-3 yv, 57.31 Allan Measures (Harri Suvanto-Petri Lätti) 2-3, Lukko aikalisä 58.50, 59.20 Lätti (Suvanto-Nedved) 3-3 im.
Jäähyt: 50.39 Salonen Ä 2 min.
Jatkoaika: 61.34 Tambijevs (Timo Peltomaa-Nedved) 4-3. Ei jäähyjä.
Jäähyt yht: Lukko 2x2 min = 4 min, Ässät 4x2 min = 8 min.
Torjunnat: Thomas Draper L 13+9+4+0=26 (pois 58.50-59.20), Jim Hrivnak Ä 8+13+9+0=30.
Tuomarit: Tuomas Karhu ja Markku Kruus (Petteri Broström ja Reijo Ringbom).