Lotta Hintsa muistelee edesmennyttä isäänsä – laittaa itsensä äärirajoille isänsä ja ex-miehensä Kristian Näkyvän puolesta: "Jännittää, miten mun polvi kestää"

12:50
Erikoishaastattelussa Lotta Hintsa – mikä on saanut entisen missin innostumaan vuorikiipeilystä?

Lotta Hintsa kerää rahaa syöpätutkimuksiin rankalla tempauksellaan.

Nykyään vuorikiipeilijänä tunnetun Lotta Hintsan elämä musertui neljä vuotta sitten, kun hänen isänsä Aki Hintsa menehtyi vain 58-vuotiaana. Hintsa sairasti pitkää vatsasyöpää.

Nyt Lotta laittaa kortensa kekoon keräämällä rahaa syöpätutkimuksiin. Hän kertoo tuoreessa Instagram-postauksessaan, että aikoo juosta sekä kävellä 24 tuntia Kuusamon Karhunkierrokselle kunnioittaakseen kaikkia syöpätaisteluja. Hän itse aikoo lahjoittaa yhden euron per juostu kilometri Roosa nauha -keräykseen.

Lotta lähtee liikkeelle keskiviikkona  neljältä aamuyöstä. Urakka tulee päättymään torstain ja perjantain välisenä aamuyönä samaan aikaan. Tukijoukoissa hänellä on mukanaan äitinsä Marketta Hintsa

Postaukseen Lotta julkaisi lukuisia kuvia isästään. 

– Isäni, joka oli sankarini, kuoli syöpään vajaa neljän vuotta sitten, 58-vuotiaana. Moni rakas läheiseni on sairastanut ja taistellut syöpää vastaan, ja onneksi moni on myös voittanut tämän taistelun, Lotta kirjoittaa. 

Lotta kirjoittaa, että tahti tulee olemaan matkalla hidasta, sillä nyt on liukasta, ja hän joutuu 15 tuntia tarpomaan pimeässä. 

– Jännittää myös, että miten mun reistaillut polvi kestää ja pitkään mietin, että voinko tehdä tätä ollenkaan. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että tämä on niin tärkeä asia, että jokainen kilometri merkkaa. On se sitten 5 km, 50 km tai 105 km tai enemmän. 

Lotta kirjoittaa Instagram Stories -osiossa, että hyväntekeväisyysteko on myös hänen ex-miehensä Kristian Näkyvän kunniaksi. Lotta julkaisi kuvan, jossa hänen isänsä ja Kristian kättelevät toisiaan. 

Kristianilla todettiin kivessyöpä helmikuussa, mutta syöpähoidot ovat takanapäin. Näkyvä kertoo sairauden ennusteen olevan tällä hetkellä todella hyvä.

– Olen ollut sytostaattihoidoissa ja tänään oli viimeinen kerta. Ne ovat osaltani todennäköisesti nyt tehty. Tästä eteenpäin tehdään vain seurantaa, etäpesäkkeistä ei vielä ole tietoa. Tästä eteenpäin pystyn toivottavasti elämään ihan normaalia terveellistä elämää, Kristian Näkyvä kertoi MTV Urheilulle huhtikuussa.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja