Mainos

Lontoon poliisikomentaja tyrmää erovaatimukset

Viattoman brasilialaismiehen ampuminen on lietsonut vaatimuksia Ian Blairin erosta. Blairin mukaan tapaus pitää kuitenkin nähdä laajemmassa yhteydessä, eikä hänellä ole eroaikeita.

Britanniassa on ehditty vaatia Lontoon poliisikomentajan Ian Blairin eroa viattoman brasilialaismiehen ampumisen vuoksi, mutta tämä ei aio hievahtaakaan paikaltaan. Hän myös kiistää, että tapausta olisi yritetty peitellä.

Blair totesi BBC:n haastattelussa, että traaginen tapaus pitää nähdä laajemmassa yhteydessä, eli liitettynä Lontoon historian pahimpaan terroritekoon.

Lontoon poliisi tappoi heinäkuun lopulla brasilialaisen Jean Charles de Menezesin Stockwellin metroasemalla. Miestä epäiltiin osallisuudesta pommi-iskuihin, vaikka hän oli vain matkalla töihin.

Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan poliisi teki tapauksessa useita vakavia virheitä, ja myös tapauksen tiedottamisessa on ilmennyt puutteita. Brasilian hallitus on sanonut haluavansa täyden selvityksen tapahtuneesta, ja maa lähettää Lontooseen kaksi omaa tutkijaansa selvittämään asiaa. Tutkijoiden on määrä saapua paikalle ensi viikon maanantaina.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.