Mainos

Lontoon metrolakko raivostutti shoppaajat ja jalkapallofanit

Lontoossa metrolakko lamautti tänään kaupungin liikenteen, yhtenä vuoden vilkkaimmista ostospäivistä. Metrolakot ovat Lontoossa jatkuva riesa ja monen mielestä metrokuskien ammattiliitoilla on kaupungissa liikaa valtaa.

Myös jalkapallofanit saivat kärsiä lakosta, sillä lontoolaisjoukkue Arsenalin peli jouduttiin siirtämään.

Shoppaajia rahdattiin keskustaan ylimääräisillä bussivuoroilla, mutta lakko oli silti raskas isku huonosta vuodesta kärsineille keskustan kauppiaille.

– Olemme raivostuneita tästä. Meidän täytyy estää se, että liitot pitävät meitä panttivankinaan, New West End Companyn viestintäjohtaja Jace Tyrrell manasi.

Metrokuskit menivät lakkoon, koska eivät saaneet tapaninpäivänä vaatimaansa lisäpalkkaa ja korvaavaa vapaapäivää.

Kuskien keskipalkka on yli 4500 euroa kuussa, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin keskivertobritin tienestit. Useimmilta lontoolaisilta ei heru lakkoilijoille sympatiaa:

– He ovat asemassa, jossa he voivat tehdä mitä tahtovat. He aiheuttavat haittaa kaikille. He tulevat saamaan enemmän rahaa, eikä kukaan voi sille mitään, Nicholas Chadwick arvioi.

Monen lontoolaisen mielestä metrokuskeilla on valta runnoa vaatimuksensa läpi pitämällä Lontoon taloutta panttivankinaan. Kuskien lakkopelote on niin järeä ase, että heille on jo etukäteen luvattu muhkea bonus, jotta he eivät menisi lakkoon olympialaisten aikana.

Metrokuskien lakkointo saattaa kolahtaa omaan nilkkaan, sillä Lontoossa puhutaan yhä vakavammin automatisoiduista metroista. Lontoon konservatiivipormestari Boris Johnson ehätti sanomaan, että lakko on jälleen uusi peruste automatisoitujen metrojen pikaiselle käyttöönotolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.