Mainos

Lontoon City-pankkiireilla on edessään kovat ajat

Lontoon pankkiireilla on edessään entistä epävarmempi tulevaisuus. Lontoon finanssisektorilta on tänä vuonna hävinnyt satatuhatta työpaikkaa, ja lisää vähennyksiä on luvassa.

Työpaikkojen menetykset heijastuvat koko Britannian talouteen, koska Cityn merkitys maan taloudelle on yhtä tärkeä kuin Nokian Suomelle.

Vuosi sitten lontoolaiset pankkiirit olivat vielä luottavaisella tuulella. Nyt tunnelma on täysin päinvastainen, kun kaikki pelkäävät työpaikkojensa puolesta.

Pankit ovat tänä vuonna antaneet potkut jo kymmenilletuhansille työntekijöille. Lontoon rahakeskuksessa vuosia analyytikkona työskennellyt Geraint Anderson kuvailee pankkiirien maailmaa osuvasti kirjassaan Cityboy.

Hän uskoo, että potkut ovat pankkiireille suurempi sokki kuin tavallisille työntekijöille.

- Pankkiirit uskovat, että heidän bonuksensa heijastavat heidän loistavuuttaan, Geraint Anderson sanoo MTV3:lle Lontoossa.

- Jos menettää työpaikan, tuntee itsensä hylkiöksi. Koska itsetyytyväiset pankkiirit uskovat, että he ovat jokaisen ansaitsemansa pennyn arvoisia, heille potkut ovat psykologisesti valtava takaisku ja heidän on vaikea käsittää sitä.

Useimmat Lontoon pankkiirit tienaavat kuussa enemmän kuin suomalainen veronmaksaja vuodessa. He ovat tottuneet kovaan työntekoon, isoihin palkkoihin ja makeaan elämään. Kaikki tämä on toistaiseksi jäämässä historiaan.

Anderson ei sääli pankkeja eikä pankkiireita, koska hänen mielestään he ovat itse syypäitä nykyiseen kriisiin.

- Syytän pankkiireja etenkin niitä, jotka pelasivat sub-prime-lainoilla. He eivät ajatelleet toimiensa kauaskantoisempia seurauksia, ja sen vuoksi me nyt painimme näiden ongelmien kanssa.

Pankkiirien ahdinko näkyy etenkin siinä, että Lontoossa ennätysmäärä kalliita asuntoja on tullut markkinoille. Vaikka asuntojen hinnat ovat rajusti laskeneet, ne eivät mene kaupaksi ja moni perhe on pulassa.

Lontoossa kalliita yksityiskouluja on lakkautettu, kun vanhemmilla ei ole enää varaa maksaa huikeita lukukausimaksuja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.