Mainos

Lomaosakehuijarille vankeutta

Helsingin hovioikeus on antanut vankeustuomion miehelle, joka keksi tavan hyötyä lomaosakkeistaan eroon pyrkivistä ihmisistä.

Mies otti yhteyttä esimerkiksi internetissä osakkeitaan kaupitteleviin ja sanoi löytäneensä näille ostajan. Hänen onnistui huijata joidenkin satojen eurojen "välityspalkkio" yli viideltäkymmeneltä osakkeen omistajalta.

50-vuotias mies sai hovioikeudessa vuoden ja kolme kuukautta vankeutta. Helsingin käräjäoikeuden viime kesänä antama tuomio oli kolme kuukautta pitempi. Hovioikeuden tuomion toivat reilut viisikymmentä petosta, kaksi väärennystä ja yksi petoksen yritys.

Lomaosakehuijauksen uhrit olivat maksaneet huijarifirman tilille kukin 340-1000 euroa. Heihin yhteyttä ottanut mies oli sopinut, että lomaosakekaupat tehdään pankin konttorissa, mutta hän ei koskaan ilmestynyt sovittuna aikana pankkiin. Sen sijaan hän siirsi rahat firmalta suoraan omalle tililleen tai nosti ne käteisenä pankkiautomaatista Espanjassa.

Osan rikoksista mies teki mattokauppiaana. Hän vuokrasi firman nimiin Keskolta tilat Ruoholahden kauppakeskuksesta ja jätti yli 20 000 euron vuokrat maksamatta. Hän tilasi myös eräältä yrittäjältä tuhansien eurojen arvosta mattoja, joita ei maksettu tai palautettu.

Kaikkiaan tuomitun on maksettava huijatuille noin 52 000 euroa korvauksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.