Mainos

Loiri ja Edelmann: Yhteistyö vasta alussa

Kaksi suomalaisen viihdetaivaan kiintotähteä Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelmann nähdään vihdoin yhdessä valkokankaalla Mika Kaurismäen uudessa elokuvassa.

Jo kerran elokuvauransa lopettaneen Loirin ei pitänyt enää koskaan tehdä elokuvaa, mutta toisin kävi.

– Tämä oli poikkeuksellisen hieno juttu joka suhteessa. Olin jo vähän katkeroitunut siitä, että tuntui, etteivät voimat enää riittäneet, eikä halukaan. Ilmoitin pari vuotta sitten, että elokuvat on nyt tehty. Sitten kun pääsin tällaiseen juttuun, jossa on tällainen käsikirjoitus ja tällainen vastanäyttelijä sekä tällainen ohjaaja kuin Mika Kaurismäki on, niin kyllä olen onnellinen. Tämä tuntuu kuin alkutaival olisi vasta meneillään.

Mika Kaurismäen elokuva Tie pohjoiseen kertoo humoristi-isästä ja tosikkopojasta, jotka lähtevät automatkalle etsimään itseään ja kohtamaan toisensa 30 vuoden jälkeen. Elokuva saattoi myös viimein yhteen pääosakaksikon.

– Olemme noin 20 vuoden ajan puhuneet, että olisi kivat tehdä yhdessä jotain, musiikkia, teatteria tai elokuvaa. Tässä on pidemmän kaaren täyttymys, kertoi Edelmann.

Näyttelijät uskovakin tekevänsä vielä jotain yhdessä, esimerkiksi musiikkia.

– Jos olisin yhtä lihavassa kunnossa kuin elokuvassa, nyt olen 40 kiloa laihduttanut, olisimme voineet tehdä uudestaan Ohukaisen ja Paksukaisen sarjana, 30 osaa, Loiri vitsaili.

Elokuvan teon mieleenpainuvimmat hetket liittyivät molemmilla näyttelijöillä itse elokuvan kuvaamisen ulkopuolelle.

– Hienointa oli, kun ajoimme Samulin kanssa jenkkiautolla, kun oli pitkiäkin siirtymisiä, ja juttelimme ja saimme tutustua enemmän toisiimme. Juttelimme elokuvasta ja elämästä ja nautimme ohi kiitävistä maisemista. Se yhdessä olo ja koko ryhmä oli uskomattomia, Loiri kiittää.

Tie pohjoiseen -road movie saa ensi-illan perjantaina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.