Mainos

LIVE hetki sitten: Kaksintaistelussa lauteilla pääministeri ja hänen kovin haastajansa

MTV:n Kaksintaistelu-sarjassa nähdään viimeinen osa, kun Kokoomuksen Alexander Stubb ja Keskustan Juha Sipilä kohtaavat suorassa tv-lähetyksessä.

Suora lähetys nähdään MTV3-kanavalla sekä MTV.fi:ssä kello 20 alkaen.

– Tässä kohtaavat nyt istuva pääministeri ja hänen kovin haastajansa. Gallupien perusteella Sipilä on todennäköisesti seuraavan hallituksen pääministeri, sanoo lähetyksen juontaja, politiikan toimittaja Eeva Lehtimäki

– Stubb haluaisi epäilemättä haastaa Sipilän EU- ja turvallisuuspolitiikassa, mutta nyt nähdään, riittääkö kohteliaalla Stubbilla siihen kantti. Herrat kamppailevat myös yrittäjien äänistä, jossa yrittäjätaustainen Sipilä nousee epäilemättä haastajan paikalle.

Toinen juontaja Timo Haapala odottaa tästäkin kovaa ja tiukkaa kamppailua.

– Ehdokkailla on aikaa perustella kantansa, ja yritämme saada eroja esiin. Jokainen puheenjohtaja on vahva persoona, kyseessä on hyvin erilainen ihmisjoukko. Puheenjohtajilta toivommekin railakasta ja kirkasta otetta, ettei ajauduta poliittiseen syleilyyn ja fraselogiaan.

Kovakuntoinen pääministeri ja varovainen gallup-johtaja

Pääministeri on poliittisen uran lisäksi kielitaitoinen tohtori, huippukunnossa oleva urheilija, perheenisä, kirjailija ja valtakunnan virallinen selfiesti.

Stubb saapui kotimaan politiikkaan Euroopan parlamentista vuonna 2008, kun hänet kutsuttiin ulkoministeriksi tekstiviestikohussa ryvettyneen Ilkka Kanervan tilalle.

Stubbin poliittinen ura huipentui viime kesänä valintaan puolueen puheenjohtajaksi ja pääministeriksi.

Juha Sipilän taival politiikassa on ollut lyhyt, mutta sitäkin menestyksekkäämpi.

Vaikka näytöt keskustan johtamisessa ovat vahvat, on Juha Sipilä silti varsin kirjoittamaton kortti. Esimerkiksi ulkopolitikan osalta keskustajohtajan osaaminen on aikamoinen kysymysmerkki.

Gallup-kärkeä on syytetty myös liiasta varovaisuudesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.