Mainos

VIDEO: Norjalaislaiva etsii mahdollisia mysteerikoneen osia yötä myöten

Norjalainen rahtialus on saapunut Intian valtamerellä alueelle, mistä on löydetty kadonneen malesialaiskoneen osiksi epäiltyjä esineitä.

Norjalainen varustamo ja Norjan varustamoyhdistys pitivät asiasta tiedotustilaisuuden Oslossa iltapäivällä.

Tiedotustilaisuudessa norjalaisvarustamo kertoi saaneensa Australian viranomaisilta pyynnön auttaa mahdollisten koneen osien etsinnöissä kaksi päivää sitten. Varustamo vastasi pyyntöön myöntävästi, ja sen rahtialus liikkuu viranomaisten osoittamalla vesialueella.

Rahtialus oli matkalla Madagaskarilta Melbourneen pyynnön tullessa, mutta muutti kurssiaan etelään osallistuakseen etsintöihin. Norjalaislaiva on ensimmäinen alus etsintäalueella - ja toistaiseksi ainoa.

- Australian pelastusviraston mukaan menee ”vielä jonkin aikaa” ennen kuin muut alukset pääsevät alueella ja osallistumaan etsintöihin, varustamon edustaja kertoi tiedotusvälineille.

Toistaiseksi norjalaisalus ei ole kuitenkaan havainnut satelliittikuvissa nähtyjä osia.

Australia ilmoitti havainneensa kaksi isoa osaa satelliittikuvistaan. Meriviranomaisten mukaan toinen osista on 24 metrin pituinen, toinen hieman pienempi. Viranomaiset ovat kuitenkin muistuttaneet, että osat eivät välttämättä ole peräisin kadonneesta koneesta.

Koko miehistö kannella kiikarien kanssa

Mahdollisia mysteerikoneen osia haravoidaan laajalla merialueella, noin 2200 kilometriä lounaaseen Australian Perthistä.

Varustamon edustajan mukaan alus jatkaa etsintöjä yön aikana rajoitetusti, ja aamulla niitä jälleen tiivistetään. Etsintöihin osallistuu tuolloin myös lentokoneita.

- Aluksemme kulkee hitaalla nopeudella. Etsintäalueella on nyt yö, ja etsinnöissä käytetään aluksen valoja. Koko miehistö on kannella kiikarien kanssa. Se on kaikki, mitä voimme näissä olosuhteissa (yöllä) tehdä, varustamon edustaja totesi.

- Kyseessä on iso alus, 230 metriä pitkä ja 32 metriä leveä. Paras keino osallistua etsintöihin tämän kokoisella aluksella on olla kannella kiikarien kanssa, vaikka tämä voi kuulostaa hieman vanhanaikaiselta.

Aluksessa on 19 merimiestä, jotka ovat kaikki kotoisin Filippiineillä.

Tiedotustilaisuus pidettiin osin norjaksi ja englanniksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.