Mainos

LIVE klo 10.30: Oikeus määrää rangaistuksen Oscar Pistoriukselle

Eteläafrikkalainen paralympiaurheilija Oscar Pistorius palaa tänään oikeuteen kuulemaan rangaistusta naisystävänsä ampumisesta.

Oikeus totesi viime kuussa Pistoriuksen syylliseksi henkirikokseen ja ampuma-aserikokseen.

Syyttäjä on vaatinut vähintään kymmenen vuoden vankeusrangaistusta, puolustus on esittänyt kolmen vuoden kotiarestia sekä yhdyskuntapalvelua.

Oikeuden istuntoa Pretoriasta voi seurata suorana MTV Uutisten nettisivuilla kello 10.30 alkaen.

Oscar Pistorius surmasi tyttöystävänsä Reeva Steenkampin helmikuussa 2013 ampumalla neljä laukausta kylpyhuoneen oven läpi. Pistoriuksen mukaan hän toimi itsepuolustukseksi luullessaan kylpyhuoneessa olijaa asuntoon tunkeutuneeksi murtovarkaaksi ja että Steenkamp oli nukkumassa makuuhuoneessa.

Oikeus katsoi syyskuussa, että riittävää näyttöä murhasta ei oikeudenkäynnissä esitetty, vaan uskoi Pistoriuksen väitettä.

Katseet tuomari Masipassa

Pistoriuksen rangaistuksen määrää tuomari Thokozile Masipa rinnallaan kaksi avustavaa lainoppinutta. Viime viikolla pidetyissä rangaistuskuulemisissa tuomari kuunteli syyttäjän ja puolustuksen asiantuntijoita.

Puolustus esitti muun muassa, että Etelä-Afrikan vankilat eivät sovellu Pistoriuksen kaltaisen vammaisen henkilön rangaistuksen suorittamiseen. Pistoriuksen molemmat jalat on amputoitu jo lapsena.

Puolustus vetosi myös Pistoriuksen teon jälkeen kokemaan suruun ja katumukseen sekä siihen, että tällä ei ole aiempia tuomioita.

Maaliskuussa alkanut oikeudenkäynti on herättänyt valtavaa kansainvälistä huomiota ja voimakkaita tunteita Etelä-Afrikassa. Tuomari Masipa on saanut osakseen arvostelua – ja jopa uhkauksia – todettuaan viime kuussa, ettei syyttäjän näyttö riittänyt murhatuomioon.

 
 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.