Lista, joka jokaisen avioliitosta haaveilevan tulisi lukea: Jos et ole kumppanisi kanssa yhtä mieltä näistä asioista, älä mene naimisiin

8:25

Isoista, tärkeistä asioista tulee olla samaa mieltä puolison kanssa. Muutoin ei kannata mennä naimisiin.

Yllä olevalla videolla pohditaan, miksi miesten on vaikea puhua tunteistaan.

Onko sillä väliä, että sinä ostat mieluummin rasvatonta maitoa, kun kumppanisi tuo kaupasta kotiin aina kevytmaitoa? Tuskin. Mutta isommista asioista kannattaa keskustella. Onnellisen ja pitkäkestoisen avioliiton takaamiseksi tulisi olla varma siitä, että ette ole kävelemässä alttarille hälytyskellojen jo soidessa.

Jos et keskustele kumppanisi kanssa tietyistä tärkeistä asioista, voi olla, että liittonne kaatuu ennen kuin ehtii kunnolla alkaakaan. 

Välttääksenne ikävät yllätykset avioliiton aikana, käykää läpi seuraavat Popsugar-sivuston listaamat asiat ennen kuin lähetätte hääkutsuja. Avioliitto ei kenties ole paras ratkaisu kohdallanne, jos ette pääse näistä yhteisymmärrykseen.

1. Haluatteko lapsia?

Jos lasten saaminen on ehdottoman tärkeää toiselle, mutta ei lainkaan oleellista toiselle, asiasta voi tulla ongelma. Kun biologinen kello tikittää, tällä keskustelulla on valitettavasti aikaraja, ja se pitäisikin hoitaa pois alta mahdollisimman pian. Jos et missään nimessä halua lapsia, kommunikoi se kumppanillesi selvästi.

2. Tulevaisuuden tavoitteet

Haluatko eläkkeelle aikaisin ja reissata ympäri maailmaa kumppanisi kanssa, vai onko unelmasi tehdä uraa niin pitkään kuin mahdollista? Keskustelkaa siitä, millaisia odotuksia teillä on toisillenne, myös vanhemmuuteen liittyen. Keskustelkaa ja neuvotelkaa. Ehkä löydätte myös jonkun kompromissiin, jos haaveenne poikkeavat hieman?

3. Perheasiat

Ihanteellisessa maailmassa kaikilla olisi hyvät välit kumppanin lähipiiriin, mutta aina näin ei ole. Jos sinun ja kumppanisi ystävän tai perheenjäsenen välillä on kitkaa, välit olisi hyvä selvittää ennen seuraavaa suurta asketla. Jos ette tule lainkaan toimeen nyt, siitä ei tule sen helpompaa jatkossaakaan. Ja se vaikuttaa sinun ja kumppanisi suhteeseen – ainakin, jos hänestä tuntuu, että hänen on valittava väliltänne.

4. Talousasiat

Erilliset tilit vai yhteinen tili? Entäpä avioehto? Rahaan liittyvät asiat ovat tärkeitä käydä läpi kumppanin kanssa. Erimielisyydet raha-asioissa voivat aiheuttaa suhteessa suuria ongelmia.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

15:31

5. Kodin askareet

Joillain ihmisillä voi olla todella perinteiset käsitykset siitä, mitkä hommat kuuluvat aviomiehlle, mitkä vaimolle. Keskustelkaa siitä, miten olette valmiita jakamaan kodin askareet, ettei käy niin, että toinen joutuu hoitamaan kaiken.

6. Henkilökohtaiset päätökset

Millaiset asiat ovat sellaisia, jotka vaativat keskustelua kumppanin kanssa? Haluatko päättää yksin omista asioistasi vai saako kumppani kertoa mielipiteensä? Avioliiton myötä eteen tulee yleensä tärkeitä päätöksiä, joten käykää yhdessä läpi asiat, jotka haluatte päättää tulevaisuudessa itsenäisesti ilman toisen vaikutusta asiaan.

7. Yksiavioisuus

Yleensä avioliitto viittaa yksiavioiseen elämään, mutta jotkut ihmiset saattavat haluta kokeilla avoimempaa mallia. Käykää läpi, onko se mahdollisuus tai tyrmätkää vaihtoehto ajoissa. Jos sinun tai kumppanisi on vaikea kuvitella sitoutumista loppuelämäksi yhteen ihmiseen, on se merkki siitä, ettei avioliitosta kannattane edes keskustella.

8. Uskonnollisuus

Jos taustanne ovat eri uskonnoista, käykää läpi, mitä tämä merkitsee teille esimerkiksi lomien tai uskonnollisten velvotteiden osalta. Jos aiotte hankkia lapsia, keskustelkaa, mihin uskontoon heidät haluatte kasvattaa.

9. Pienet asiat

Vaikka pienillä asioilla ei niinkään ole merkitystä sellaisenaan, entäpä jos kinastelette jatkuvasti pikkujutuista? Jos ette ikinä pääse yhteisymmärrykseen edes arkipäiväisistä asioista, ei avioliitolle voi povata kestävyyttä. Kyllästytte taatusti jossain vaiheessa riitelyyn. Lopputuloksena mitta tulee täyteen jommallekummalle tai kasvatte hiljaa erillenne. Kysy siis itseltäsi: Tuntuuko rakkautenne helpolta vai vaikealta?

+1 Keskustelkaa myös seksihaluistanne! Ongelmia voi tulla, jos toinen haluaa enemmän kuin toinen – lue:

Lähde: Popsugar

***

4:22

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja