Mainos

"Vaikutti helpolta tavalta estää riitoja" – pariskunta paljastaa, mikä pelasti heidän avioliittonsa

Rahasta kiistely koituu monen parisuhteen kompastuskiveksi. Olisiko parisuhteessa siis parasta pitää raha-asiat täysin erillään?

Arkisista asioista kiistely voi ajan mittaan muuttua oikeaksi ongelmaksi parisuhteessa. Monet parit saattavat päivästä toiseen riidellä siitä, kenen vuoro on tiskata tai siitä, ettei seksielämä ole molempia tyydyttävällä tasolla. Myös raha-asiat aiheuttavat kitkaa monelle. Jos pariskunnan toinen osapuoli tuhlaa palkkansa heti, ja toinen joutuu maksamaan enemmän kuin oman osansa, on ikävä soppa valmis.

Vältelläkseen rahaan liittyviä riitoja eräs pariskunta vannoo kuitenkin raha-asioiden erillään pitämisen nimeen. Vaikka moni pariskunta yhdistää rahansa viimeistään alttarille astellessaan, 34-vuotias Brandon ja hänen Jill-vaimonsa vakuuttavat Business Insiderin haastattelussa, että avain onnistuneeseen parisuhteeseen on oikeastaan tehdä juuri päinvastoin. Pitää siis omat rahat ominaan.

Tuhlaaja ja säästäjä

Brandon onnistui säästämään itselleen hyvän pesämunan asuessaan Vermontissa. Mihinkään erityiseen hän ei aluksi säästänyt, mutta oppiessaan lisää taloudellisesta itsenäisyydestä, hän lopulta tiesi, mihin säästi. Nyt mies kertoo säästämisestään omassa Mad Fientist -blogissaan.

– En ole koskaan ollut tuhlaaja, mies toteaa.

Myös vaimo muistaa miehensä olleen pihi jo pariskunnan alkaessa seurustelemaan. Jillin mukaan alkuvaiheessa Brandon yritti parhaansa olla herrasmies ja maksaa kaikesta, vaikkei tuore tyttöystävä sitä tältä odottanutkaan. Lopulta Jill vakuutti Brandonille, että he voisivat kumpikin maksaa oman osuutensa.

– Olemme puolittaneet laskut siitä lähtien, Brandon kertoo.

Loppujen lopuksi pariskunta avasi yhteisen tilin Brandonin muutettua Skotlantiin Jillin kanssa ja parin ostettua yhteisen kodin. Kumpikin piti silti omat tilinsä.

– Päätimme pitää yhden yhteisen tilin maksaaksemme laskut ja asuntolainan ja kaiken, ja pitää omat erilliset tilimme. Se olisi omaa henkilökohtaista rahaamme, jonka voisimme käyttää, mihin haluaisimme.

– Emme tienanneet tasan yhtä paljon siinä vaiheessa, Jill selittää.

Vaimon mukaan omien tilien pitäminen oli järkevää, sillä hän tuhlasi rahaa enemmän kuin miehensä.

– Rahojen pitäminen erillään vaikutti helpolta tavalta estää riitoja. 

"Avioliittomme olisi ollut tuhoon tuomittu..."

Kun vaimo sai tehdä rahoillaan, mitä halusi, ja mies omillaan, mitä halusi, kaikki olivat tyytyväisiä.

Pariskunnan mielestä jokainen pari saa hoitaa talousasiansa omalla tavallaan, mutta oman parisuhteensa salaisuudeksi he nimeävät juuri tapansa hoitaa raha-asiansa.

– Luulen, että avioliittomme olisi ollut tuhoon tuomittu, jos meillä olisi kaikki yhteisellä tilillä. Luulen, että se olisi aiheuttanut paljon riitoja, Jill arvelee.

Omien säästöjensä ansiosta Brandon onnistui jäämään jo eläkkeelle. Jill jatkaa työelämässä ja pariskunta matkustelee usein.

***

4:29

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja