Lisää seksiä parisuhteeseen? Näin onnistutte palauttamaan kadonneen kipinän

Älä anna kumppanisi muuttua kämppäkaveriksi. Lue vinkit, joiden avulla palautatte kipinän suhteeseenne.

Kun huomaat käyttäväsi kumppaniisi samaa äänensävyä kuin aikanaan pikkuveljeesi, tai kun huomaat viikon kuluneen ilman mitään fyysistä kontaktia välillänne, on syytä havahtua.

Terapeutti Ian Kernerin mukaan yksi suurimpia ongelmia, joita seksi- ja parisuhdeneuvojat joutuvat kohtaamaan, on ilmiö, jossa kumppanit alkavat nähdä toisensa sukulaisina pariskunnan sijaan, kertoo Women's Health.

Se alkaa hitaasti. Alkuhuuman jälkeen mukaan astuvat rutiinit. Kun perheeseen tulee jälkikasvua, saattaa kumppani ollakin yhtäkkiä vain lapsen isä tai äiti sen sijaan, että tämä olisi joku, jonka näkisit kiihottavana. Intiimit hetket koetaan vain juhlahetkinä.

Lue vinkit, joilla voitte palauttaa kadonneen kipinän parisuhteeseenne. 

1. Ottakaa aikalisä toisistanne

Seksiterapeutti Holly Richmond kertoo haluavansa aina ensin selvittää uusista asiakkaista sen, kuinka tiukasti parin elämä punoutuu yhteen. Onko kumppaneilla edelleen omat elämänsä ja omat ystävänsä? Richmondin mukaan vallattomimmat pariskunnat ovat niitä, joista kummallakin on omat harrastukset, ystävät ja elämä. Nämä pariskunnat ovat niitä, jotka antavat toisilleen tilaa.

Yrittäkää napata tämä vaikutus omaan elämäänne suunnittelemalla pieniä breikkejä, joiden aikana olette mahdollisimman vähän tekemisissä. Tyttöjen ilta torstaisin tai jotain muuta vastaavaa.

– Antakaa parisuhteelle vähän happea. Muistakaa, että tuli tarvitsee happea kasvaakseen, Richmond sanoo.

2. Masturboikaa

Et ehkä harrasta seksiä kumppanisi kanssa, mutta pidätkö hyvänä edes itseäsi?

– Olen huomannut, että jos pariskunta ei harrasta seksiä, he eivät myöskään juuri masturboi, he eivät katso pornoa, he eivät tee asioita, joita ennen tekivät omina itsenään pitäkseen seksihalunsa elossa, Richmond sanoo.

Tämä pahentaa ongelmaa, sillä seksuaalinen olo saa aikaan seksiä. Richmond suosittelee tekemään jotain, joka saa olon tuntumaan hyvältä, oli se sitten tanssitunti tai uudet alusvaatteet. Seksilelujakaan ei kannata unohtaa.

3. Kosketelkaa

Yrittäkää muuttaa kosketukset tuttavallisista niskahieronnoista hellemmiksi ja sensuelleimmiksi. Näin luotte välillenne täysin uudenlaisella tavalla latautunutta energiaa. 

Jos kumppanisi katsoo televisiota, kumarru suutelemaan häntä niskasta tai sormeile hänen hiuksiaan. Tai kosketa häntä takapuolesta, kun hän tiskaa. Yllättävä kosketus luo erotiikkaa välillenne.

4. Puhukaa tuhmia

Tuhmien puhuminen voi tuntua aluksi kiusalliselta, mutta voi tuoda paljon hyvää suhteeseen. Neljä viidestä Men's Healthin teettämään kyselyyn vastanneesta naisesta jopa nimesi tuhmien puhumisen suosikkifantasiakseen. Kannattaa siis todellakin kokeilla!

Kerner kehottaa aloittamaan perusasioista ja hyväksymään sen, että tuhmat puheet voivat aluksi tuntua hassuilta. Kerner ehdottaa koodia, jonka avulla voi vihjata kumppanille seksistä muiden kuullen hupsulla tavalla: "Pelataanko tammea myöhemmin?" 

Aina ei tarvita edes sanoja. Kerro se emojein. Tai vilauta jotain osaa kehostasi kesken videopuhelun.

Leikkisä suhtautuminen seksuaalisuuteen auttaa myöhemmin, kun olette valmiita kokeilemaan vielä tuhmempia asioita.

5. Tehkää lista

Elämässä on asioita, jotka vievät seksihaluja, ja asioita, jotka lisäävät seksihaluja. Ensimmäiseen kategoriaan voivat kuulua vaikkapa laskut, kotiaskareet, työ ja huutavat lapset. Jälkimmäiseen vaikkapa kumppanisi näkeminen ilman paitaa tai hyvä olosi salitreenin jälkeen.

Tehkää listat näistä asioista. Se auttaa kumppania ymmärtämään, miksei sinun tee mieli seksiä vaikkapa silloin, kun tiedät, että askareet odottavat. Toisaalta hän saa myös tietää, missä tilanteissa sinun tekisi mieli hypätä vällyjen väliin.

***

3:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja